Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Emekliler Kurban Bayramı kapsamında alacakları ikramiye ödemeleri için geri sayıma devam ediyor. Emekli bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih merak konusu olurken bir yandan da ikramiye ödemelerin miktarı sorgulanıyor.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Ülkemizde emekliler için yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye ödemesi yapılıyor. Emekli ikramiye ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ''Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?'' sorusuna yanıt aranıyor.

Emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara geçeceği tarih araştırma konusu olmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiyelerin bayramdan önce hesaplara geçeceğini duyururken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise tarih verdi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ikramiyelerin yatırılacağı tarihlerin detaylarını paylaştı.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara geçeceği tarihi duyurdu. Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin 10 - 14 Haziran'da hesaplara geçeceğini ifade ederken ödeme tablosunu da yayımladı. Buna göre;

  • Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara 10 Haziran,
  • Bağ-Kur kapsamında aylık alanlara 11 Haziran,
  • SSK kapsamında aylık alanlara ise 12 - 13 - 14 Haziran tarihlerinde ödenecek.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? - Resim : 2

Bakan Işıkhan, "Emekli ve hak sahiplerimize toplamda 42 milyar lira bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirilecek. Ülkemizin emektarları, kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi. Böylelikle 16 Haziran öncesinde emekliler ödemelerini almış olacak.

SONRAKİ HABER