Emekli aylıkları ve emekliye verilecek zam oranı maddeleri TBMM'de kabul edildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan ek zammın yükseltilmesi işleminin ardından bugün alınan bu kararın TBMM'de kabul edildiği öğrenildi.

Emekli aylıkları ve emekliye verilecek zam oranı maddeleri TBMM'de kabul edildi!

Bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte emekli aylıkları ve emekliye verilecek zam oranı maddeleri kabul edildiği öğrenildi.

EMEKLİLER İÇİN KARAR TBMM'DE KABUL EDİLDİ!

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde emeklileri ilgilendiren maddeler kabul edildi. En düşük emekli aylığı 10 bin TL olacak. Zam oranı da yüzde 49.25 olarak güncellenecek.

ÇALIŞMA BAKANI IŞIKHAN SON DAKİKA DUYURMUŞTU!

Dün yapılan açıklamalarda emekli vatandaşlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından verile zam müjdesi şu şekilde duyurdu;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik.

Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz.

Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum;

SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun."

Yapılan bu açıklamaların ardından Ocak ayının 25'inin ardından ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını zamlı bir şekilde alabilecekleri ifade edildi. Bu çerçevede onaylanan kanun teklifi sonucunda en düşük emekli maaşının da 10 bin lira olduğu öğrenildi.

SONRAKİ HABER