Emekli aylık farkları bugün ödenmeye başlandı!

Milyonlarca emeklinin beklediği gün sonunda geldi. Edinilen bilgiye göre bugün ve yarın emeklilerin beklediği zam farkı ödemeleri işlemleri gerçekleştirilecek.

Emekli aylık farkları bugün ödenmeye başlandı!

2024 yılının ilk günlerinde emeklilerin bu yıl için alacakları maaş ödemesi rakamları belli olmuştu. Ardından gelen 2 defa düzenleme ile son yapılan zam oranı 49,25 olmuştu. Yapılan zamların tamamen belli olmasının ardından ise emeklilerin merakla beklediği bir diğer konu maaşlarına yapılan zam farklarının hesaplarına yatırılmasıydı. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir tarih verilmiş ve emekliler merakla o günü beklemeye başlamışlardı.

EMEKLİLERİN BEKLEDİĞİ GÜN GELDİ

Yetkiler tarafından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6-7 Şubat 2024 tarihlerini beklemeleri işaret edilmişti. Beklenen gün geldi ve bugün ödemeler başladı. Konu ile ilgili SSK sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. “Emeklilerimizin ve hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını bugün ödemeye başlıyoruz” denilen paylaşımda detaylı bilgiler net bir şekilde verildi

.Emekli aylık farkları bugün ödenmeye başlandı!

SSK tarafından yapılan açıklamada "Emeklilerimize ve hak sahiplerine aylık fark tutarlarını bugün ödemeye başlıyoruz. Aylık fark tutarlarını ödeme tarihi SSK statüsünde olanlara 6 Şubat 2024, Bağ-Kur statüsünde olanlara 7 Şubat 2024. Fark ödemenizi gelir/aylık aldığınız banka ve PTT şubelerinden tahsil edebilirsiniz" ifadeleri yer aldı.

Yapılan paylaşımın ardından bugün ve yarın milyonlarca emeklinin bankaların önüne giderek yapılan zam ödemelerini alması bekleniyor. Emeklileri ilgilendiren önemli açıklamalar devlet kurumlarının resmi iletişim kanalları tarafından yapılmaya devam ediliyor.

SONRAKİ HABER