Emekli aylığı beklenenin altında kaldı! Masada yeni formüller var

TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamları ardından memur ve emeklinin maaş zam oranları da belli oldu. Ancak emekli maaş zam oranları memur emeklisinin altında kaldı. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranlarına ilişkin ise Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında 2 formülün masaya yatırılması bekleniyor.

Emekli aylığı beklenenin altında kaldı! Masada yeni formüller var

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği maaş zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamları ardından belli oldu. 6 aylık enflasyon farkının da hesaplanmasıyla memur ve emekli aylıklarının artışları hesaplandı.

Ancak açıklanan rakamlar ardından SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artış memur emeklisinin altında kaldı. Memur ve memur emeklisinin alacağı zam yüzde 49,25 olurken, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artış ise yüzde 37,57 ile sınırlı kaldı.

KABİNEDE GÖRÜŞÜLECEK

SSK ve Bağ-Kur emekli, konuyla ilgili bir çözüm olmasını isterken gözler gelecek hafta yapılacak Kabine toplantısına çevrildi. Edinilen kulis bilgisine göre, masada 2 farklı formül olacak. Bunlardan ilki, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de memur emeklisi kadar zam yapılması. Masada bulunan ikinci formül ise, yüzde 37,57 olarak hesaplanan enflasyon farkına, yüzde 4-4,5 arasında gerçekleşmesi beklenen büyüme rakamının refah payı olarak eklenmesi.

İkinci formülle SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 41-42 arasına çıkarken, en düşük emekli aylığının 11 bin lira seviyesine çıkarılması planlanıyor.

Öte yandan, Kabine toplantısında gündeme gelecek konulardan bir diğerinin de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında enflasyon dışında bir zam yapılması konusu olması bekleniyor. Ayrıca, en düşük emekli aylığının arttırılması da gündem maddeleri arasında yer alabilir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER