Elinde olan olmayan dikkat piyasanın ateşi harlandı! Gram altın 3 bin lirayı aşacak düşüşü hayal olacak

Altın piyasalarını takip edenler bir yandan da piyasa analistlerinin değerlendirmelerini merakla inceliyor. Son dönemde rekor yükselişler kaydeden gram altınla ilgili olarak özellikle yatırım planı olanlar araştırma içerisine girerken yatırımcı ve yatırımcı adaylarının araştırmaları hız kazandı.

Elinde olan olmayan dikkat piyasanın ateşi harlandı! Gram altın 3 bin lirayı aşacak düşüşü hayal olacak

Ülkemizde küçük yatırımcının en çok takip ettiği ve yastık altında biriktirdiği altın ile ilgili olarak son dönemde epeyce bir tahmin yapıldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar devam ederken döviz ve altın piyasası da her geçen gün yükselişini sürdürüyor. Altın yatırımı bulunanlar piyasadaki güncel durumu takip altına almaya devam ederken bir yandan da uzmanların ilerleyen döneme ilişkin yaptıkları tahminleri merak ediyorlar.

Altın, dolar, euro, borsa gibi yatırım araçlarında yatırımı bulunanlar ya da yatırım planı olanlar son dönemdeki yükseliş seyrinden kaynaklı olarak araştırmalarına devam ederken piyasa takipçilerinin radarına bu kez Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş girdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz artırımına devam ederken yükseliş grafiğini koruyan altın için kritik bir değerlendirme yapan Altın ve Para Para Piyasaları Uzmanı Memiş, önemli bir eşiği takip edeceğini bildirdi.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KRİTİK BİR HAFTA OLACAK''

"Önümüzdeki hafta daha kritik bir hafta olacak.'' diyerek söze başlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ons altın ve gram altın için tahminlerini açıkladı. Ons altının günlük seyrine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Ons altın 2022 dolarda. Gün içinde 2032 dolara kadar yükseldi. Bu hafta ve önümüzdeki hafta ons altında 2000 - 2070 dolar aralığını takip edeceğim.'' dedi.

Elinde olan olmayan dikkat piyasanın ateşi harlandı! Gram altın 3 bin lirayı aşacak düşüşü hayal olacak

ONS altınla ilgili olarak değerlendirmelerine devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ‘’FED'in faiz kararına kadar 2000 dolar destek, yukarıda 2070 dolar direnç seviyesi var. Bu baskılanma iki hafta daha devam eder, piyasalar önünü daha iyi gördüğünde bu sefer ons altında daha iyi kırılımlar göreceğiz. 2150 dolar, 2350 dolar yıl içinde öngörüm devam ediyor ons altında zirve için. 2020 dolar, 2000 bana ucuz kalmaya devam ediyor" diyerek bu kez gram altın hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Elinde olan olmayan dikkat piyasanın ateşi harlandı! Gram altın 3 bin lirayı aşacak düşüşü hayal olacak - Resim : 2

GRAM ALTININ YAZ AYLARINDA 3 BİN LİRA OLACAĞINI TAHMİN ETTİ

Uzunca bir süredir yükseliş grafiğinde olan gram hakkında düğünü, borcu, yatırımı ve yatırım planı olanların gündeminde yer edinen fiyatlara da değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Gram altın tarafında ekranlarda 1966 lirayı görebilirsiniz tabii ki resmi kur olduğu için geçerliliği yok. Gram altın TL serbest piyasalarda 2060-2070 lira seviyesinde. Bu hafta için 2050-2070 lirayı takip edeceğim.'' dedi.

Elinde olan olmayan dikkat piyasanın ateşi harlandı! Gram altın 3 bin lirayı aşacak düşüşü hayal olacak - Resim : 3

Gram altının 3 bin lira olacağı tarih için açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ‘’Dolar TL kuru güçlü durduğu için gram altın tarafına ons altındaki baskılanma yansımıyor. "Altın fiyatları düştü" diye haberler okuduğunuzda bunu gram altın için değil, ons altın için söylüyorlar. Belki 2040 lira olabilir gram altında ama güçlü destek 2050 lira seviyesi. Yıl içinde ilk çeyrekte 2150-2200'ü bekliyorum.'' diyerek ‘’Yaz aylarında 2500-2700, yıl bitmeden de 3000 lira gibi bir gram altın olacak. Bu yatay süreç altın borcu olanlar, altın pozisyonu alacaklar için fırsat sunuyor. 2150'yi görünce altının bugün ucuz olduğunu anlayacağız, 3000 lirayı gördüğünde anlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Elinde olan olmayan dikkat piyasanın ateşi harlandı! Gram altın 3 bin lirayı aşacak düşüşü hayal olacak - Resim : 4

Yaz aylarının sonlarından itibaren hızlı yükseliş sinyali veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, 3 bin liranın da yıl sonu gelmeden görülebileceğine işaret ederek değerlendirmesini sonlandırdı.

NOT: Bu yazıda Haberankara.com tarafından herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yalnızca alanında uzman isim İslam Memiş'in görüşleri paylaşılmıştır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER