Elinde fiziki altını olan ya da altın alacaklara çok önemli uyarı!

Altın, vatandaşların her dönem güvendiği yatırım araçları arasında yerini alıyor. Altın alacak ya da elinde fiziki altını olanlara bu kapsamda Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından önemli bir açıklama geldi.

Elinde fiziki altını olan ya da altın alacaklara çok önemli uyarı!

Küresel anlamda pek çok durumdan etkilenen altın fiyatları son dönemlerde ABD’de beklenen faiz indirim kararlarının ertelenebileceğine yönelik ihtimal durumunun oluşması altın fiyatlarını sıkıştırdı. Vatandaşlar bu dönem içerisinde altın alınıp alınmaması gerektiğini merak ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklama geldi.

ÇEYREK ALTININ 70 TL’Sİ İŞÇİLİK

Memiş, altın fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, son iki haftadır çeyrek altında ciddi bir işçilik olduğunun altını çizerek, “Son iki haftadır çeyrek altın da müthiş bir işçilik var. Bugün 3 bin 457 liralık çeyrek altının 70 lirası işçilik. Normal fiyatının 3 bin 387 lira olması gerekiyor." diye sözlerine başlayan Memiş yatırımcıyı uyararak "Bu tam bir fırsatçılık. Bugünlerde çeyrek, yarım ve tam altın almayın" açıklamasını yaptı.

“ZARAR EDİYORSUNUZ ALDIĞINIZDA”

Altın için talebin çok, arz tarafının da sıkıştığını ifade eden uzman isim bu durumu fırsatçılık olarak nitelendirdi. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Memiş, bugünlerde çeyrek, yarım ve tam altın alınmaması gerektiğini ifade ederek, sebebini şu şekilde açıkladı:

“Bugünlerde çeyrek, yarım ve tam altın almayın. Çünkü işçilikli. Zarar ediyorsunuz aldığınızda. Çekili altın (makasla kesilen astar altın) en uygunu. Konuşacak, yazacak çok şey var ama şimdilik susuyorum, sessizce izliyorum. Ama az kaldı. Bu film bir yerde kopacak. Her yıl uyarı, her yıl uyarı olmuyor. Vatandaşı ve esnafı koyun yerine koyanlar bir gün hesap verecek. O gün çok uzak değil!”

Not: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi değildir. Uzman isimlerin açıklamaları kaleme alınarak hazırlanmıştır. Yatırım tavsiyesi içermemektedir.

SONRAKİ HABER