Elinde doları olanlar dikkat! Uzman isimden milyonları ilgilendiren 2024 çıkışı geldi

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte yeni yılda dolar piyasasında büyük değişikliklerin yaşanacağı ifade edildi.

Elinde doları olanlar dikkat! Uzman isimden milyonları ilgilendiren 2024 çıkışı geldi

Yeni yıla kısa bir zaman kala yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından hangi alanlarda başvuru yapılabileceği konusunda merak edilenler artarak devam ediyor. Konu hakkında pek çok vatandaş gelecek senenin en çok kazandıranı altın mı yoksa dolar kuru mu olacak diye endişeler sürerken, İslam Memiş'ten dikkat çeken bir çıkış geldi.

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalar altın piyasasında beklenen yükselişin hala devam edebileceği yönünde bilgi gelirken, dolar kuru için ise dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Elinde doları olanlar için 2024 senesinin yükseliş yılı olmayacağını ifade eden Memiş, bu anlamda Euro'nun kazandıran olacağını ifade etti.

ELİNDE DOLARI OLANLAR DİKKAT!

Pek çok kişi tarafından merak konusu olan dolat piyasası hakkında merak edilenlere Memiş, “Dolar TL kuru 29 üzerinde. Resmi kur tarafında bir oturma var. Yerleşti 29 üzerine. 29.60 - 29.70 beklentimiz devam ediyor. Dolar endeksindeki dalgalanma önemliydi. Fed faiz kararını açıklamadan önce 103.50 olan dolar endeksinin, 101.46'ya kadar gerilediğini gördük. Şu anda 101.98'de. Tepki alımı ile toparlanma isteğinde. Yılın son çeyreğinde sert düşüşler bekliyorum demiştim. Dolardan çıkmamız lazım, parite yapmamız lazım, karşısında euro, sterlin, altın ve gümüşlerde yükselişler olacak diye yüzlerce kez yorumladım. Bugün tekrar 101.90'da da olsa ocakta 100'ün altına sarkacağını görmüş olacağız. Dolar endeksinde 104 üzerindeki seviyelerde çıkış yapabilen, euro, altın ve gümüşe çeviren de harika hamle yapmış oldu.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

YÜKSELİŞ 2024 YILINDA DEVAM EDECEK!

Doların gelecek sene düşeceğini açıklayan Memiş, “Euro dolar paritesinde 1.08'in altına sarkmalar vardı. Bedava, alın demiştim. Yine 1.12, 1.15'le alakalı beklentilerim devam ediyor. Euro TL kuru ile ilgili 6 aydan beri dolar karşısında cevabım euro oldu. 31.75 civarında resmi kur tarafında. Bu haftanın en çok kazandıranı euro/TL oldu. Bu kazanımlar 2024'te devam edecek.” ifadeleri ile gelecek yılın kazandıran yatırım aracını açıkladı.

EDİTÖR NOTU =Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER