Elinde altını olanlar aman dikkat! 2024 yılı için İslam Memiş'ten yükseliş müjdesi geldi

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte elinde altını olan vatandaşlar için bu senenin yükseliş senesi olunabileceği ifade edildi.

Elinde altını olanlar aman dikkat! 2024 yılı için İslam Memiş'ten yükseliş müjdesi geldi

Geçtiğimiz seneden bu yana altın piyasası için sık sık olumlu yükselişlerin görülebileceği hakkında açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yeni yıla girmemizin ardından sürecin nasıl olacağı hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Bu konuda yapılan son açıklamasında bu sene için özellikle de gram altında yükselişin olabileceği ifade edildi. Altının yanı sıra piyasalar hakkında Memiş tarafından yapılan değerlendirmeler şu şekilde verildi;

30 LİRANIN NORMALLEŞTİĞİ BİR SÜREÇ OLACAK!

Dolar ve euro piyasası hakkında değerlendirmeler yapan Memiş, "Dolar kurunda beklentimiz gerçekleşti. 29.70 beklentimiz vardı. 29.85'e kadar yükselmişti. Dolar kurunda beklentilerimiz aynı. Rakamsal değerler üzerinde değişen bir şey yok. Ocak itibarıyla 30 liranın normalleştiği bir süreç karşımızda olacak.

Yılın ilk çeyreğinde 30-34 lira aralığında dolar TL kurunu takip edeceğiz. Dip olarak 30 lirayı görebiliriz artık. 2024 içinde dolar kurunun 45 liraya kadar yükselme ihtimali var. Bu düşüncem hala geçerli. Yukarı yönlü hareketler devam edecektir.

Euro TL kuru güçlü duruşunu koruyor. Dolar mı euro mu? Tabii ki euro. Euro dolar paritesinde hedef 1.15 seviyesi. 2024 yılında dolardan fazla değer artışı olacaktır euro'nun." diyerek euro konusunda daha şanslı olunabileceğini ifade etti.

ELİNDE ALTINI OLANLAR DİKKAT!

2023 yılından bu yana altı için yükseliş çağının bu sene olacağından bahseden Memiş, "Ons altın tarafında 2063 dolar var. 2024 yılı itibarıyla 2000 dolar dip seviyesi, 2000 lira gram altında dip seviyesi. Yani 2000'li rakamlar dip olacak demiştim. Düşüncem geçerli. Yılın ilk çeyreğinde 2150, 2200 lira. Ons altında 2150 dolara kadar yükseliş öngörüyorum.

Yılın tamamında yol haritamızda değişiklik yok. Ons altında 2350 dolar seviyesi düşüncem. Gram altın yılın ilk çeyreğinde 2150 lira, ortalarında 2700 seviyesi, daha sonra 3000 lirayı hedef alan bir yükseliş karşımızda olacaktır.

Gram altında her ay yeni rekor cümlesini sık duyacağımız bir fiyatlama karşımızda olmaya devam edecek. Elinde altın bulunduran satış için acele etmemeli." diyerek vatandaşlara aceleci davranılmaması gerektiğinden bahsetti.

EDİTÖR NOTU =Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER