Elektriğe yüzde 38 zam geldi! EPDK duyurdu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektriğe yüzde 38 zam geldiğini açıkladı. Yeni kararın yürürlüğe gireceği tarih ise merak edildi.

Elektriğe yüzde 38 zam geldi! EPDK duyurdu

Artan enflasyon ve maliyetler sonrası birçok kalemde zam yapılırken elektrik de bundan nasibini aldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış sebebiyle elektriğin farklı grupları için fiyat artışı yapıldığını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yapılan açıklamada, elektriğe gelecek yüzde 38’lim zammın yansıyacağı yeni tarifelerin 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacağı belirtildi.

100 KİLOVATSAAT ELEKTRİK TÜKETİMİ İÇİN 207,23 TL ÖDENECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun açıklamasında, "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu." Ifadeleri yer aldı.

Elektrik sonrası benzin – motorin ve gıda fiyatlarına gelmesi beklenen artış oranları da vatandaşlar tarafından merak edildi. 1 Temmuz’dan itibaren elektriğe yüzde 38’lik zam yansımış olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER