Ekstreler takip edilecek! Kredi kartından bunları alanlar dikkat

Kredi kartı, hayatımızı ekonomik açıdan kolaylaştıran ve anlık ihtiyaçlarımızı karşılamaya yardımcı olan önemli bir araç. Kullanımının her geçen gün artması beraberinde ödeme zorluğunu da getiriyor. Kredi kartları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı! Bu ürünleri alan herkesin dikkat etmesi gerekiyor..

Ekstreler takip edilecek! Kredi kartından bunları alanlar dikkat

Kredi kartı ile altın, döviz ve kripto para alanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre kredi kartı kullanımları takibe alınacak. Merkez Bankası’nın faiz artırım kararları sonrasında bankaların kredi faizlerinde ciddi yükselişler meydana geldi. Kredi faizleri hızla artınca geri ödemeleri de haliyle yüksek olmaya başladı. Durum bu şekilde olunca kredi kullanımı azalırken, kredi kartlarının kullanımı artmaya başladı.

RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI

Konu ile ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verileri ortaya çıktı. 19 Ocak 2024 tarihinden itibaren bireysel kredi kartı hacminin 1 trilyon 172 milyar liraya ulaştığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu miktar 459 milyar TL’ye yükseldi. Sadece bireysel kredi kartı hacminde bir yıllık artış yüzde 155 oranında artış göstermiş oldu.

KREDİ KARTLARI İÇİN YENİ ÖNLEMLER YOLDA

Kredi kullanımlarının düşmesi ve kredi kartı kullanımının artması beraberinde yeni önlemleri de getiriyor. Konuyla ilgili bankacılık sektöründeki bazı kaynaklar, kredi kartlarındaki faiz oranlarında düzenlemelerin yanı sıra taksit sınırlamaları ve işinin kredi kartları ile yapabileceği sınırlamaların yapılabileceğini ifade etti.

LÜKS ALIM YAPILAMAYACAK

Bunun yanı sıra kredi kartı kullanımında büyük ölçekli harcamaların da arttığı görüldü. İkinci el otomobil alımı ve altın alımında artış meydana geldi. Alınacak tedbirlerin yeni sıra lüks ve yatırım araçlarının kredi kartı üzerinden alınmasının azaltılacağı iddia ediliyor.

Kredi kartı harcamalarında gıda gibi zorunlu harcamalarında da ayrıştırma yapılabileceği ifade ediliyor. Konuya ilişkin detayların sadece sektördeki kişilerin aktarımları olduğunun unutulmaması gerekiyor.

SONRAKİ HABER