Ekonomist Özgür Demirtaş'tan KDV indirimi çağrısı!

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda bazı ürünlerde KDV indiriminin uygulanması konusunda çağrıda bulundu.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan KDV indirimi çağrısı!

Pek çok ürüne uygulanan KDV artışlarının ardından vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamakta daha da zorlanmaya başladı. Tahmin edilebilen ve akla gelen ürünlerde gidilen bu artışın ise vatandaşın cebini oldukça zorladığından bahsedildi. Durum bu şekilde olunca da özellikle de çocuklar için satışı yapılan ürünlerde KDV indiriminin uygulanması konusunda Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan yetkililere çağrı geldi.

KDV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI GELDİ!

Uzman isim Özgür Demirtaş tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada KDV indirimi konusunda verilen ifadeler şu şekildeydi;

"Yetkililerden Ricam var, şu anda % 10 KDV'li olan; kurşun kalemler, pastel boya, kalemtraş, silgi, okul-çocuk makası, defter, suluboya gibi ürünleri %1 KDV'ye

Şu anda % 20 KDV'li olan; versatil Kalemler, versatil kalem uçları, oyun hamuru, öğrenci sulu boya fırçaları ve stick yapıştırıcı gibi ürünleri %10 KDV'ye çekin lütfen...Bunlar ihtiyaç ürünleri. Bunlar Lüks tüketime giren ürünler değil. Çocukların çoğu versatil kalem kullanıyor. Oyun hamuru kullanıyor. Bu değişimi yapmak çok basit. Karşılığı çocuklar için iyi olacaktır."

Yapılan açıklamalarda vatandaşların maddi durumunun daha kötüye gitmemesi ve özellikle de çocukların ihtiyacı olan ürünlerin erişiminin daha kolay olabilmesi adına KDV indirimi çağrısında bulunuldu.

SONRAKİ HABER