Ekonomide hareketli dakikalar! Borsa kapanışı rekor seviyede tamamladı!

Ekonomide hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte borsa rekor tazeledi.

Ekonomide hareketli dakikalar! Borsa kapanışı rekor seviyede tamamladı!

Ekonomide hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükseliş yaşadı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,09 değer kazandı. Bundan dolayı günü 6.437,74 puan seviyesinde tamamladı ve rekor tazeledi.

​​​​​​​BORSA YENİ BİR REKOR TAZELEDİ

Borsa'da hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştiren İstanbul'da BIST 100 endeksi yine bir rekora daha imza attı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 69,39 puan arttı. Bu artışın ardından toplam işlem hacmi 101,3 milyar lira düzeyinde bir işlem hacmi gerçekleşmiş oldu. Böylece 0,95 değer kaybeden bankacılık endeksi oldu.

Ayrıca holding endeksi yüzde 2,11 oranında değer kazandı. Bunun ile birlikte Küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyonun ardından borsa düşüş yaşamadı ve artışa geçti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,09 değer kazandı ve yeni bir rekora daha imza attı. Böylece günü 6.437,74 puandan tamamlayan borsa kuru rekor seviyede 14 Temmuz gününü tamamlamış oldu.

SONRAKİ HABER