Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş sonbaharı işaret etti! Durum daha da kötü olacak

Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler ve yaşanması muhtemel olaylar ile ilgili sık sık yorumlar yapan Özgür Demirtaş yeni bir açıklamada bulundu. Milyonlarca kişi tarafından takip edilen ünlü ekonomist acilen maaş zammı çağrısı yaptı.

Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş sonbaharı işaret etti! Durum daha da kötü olacak

Ülke ekonomisinde dair sık sık paylaşımlar yapan ve açıklamaları ile gündem olan Özgür Demirtaş bir kez daha sonbahar dönemini işaret etti. Hükümet kanadından gelen yılın ikinci yarısı ekonomide daha iyi bir tablo olacak söylemlerine karşın Demirtaş asgari ücrete ve emekli maaşına zam beklentisi içinde olduğunu ifade etti.

Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş sonbaharı işaret etti! Durum daha da kötü olacak

"GEÇİNMEK İMKANSIZ"

İlerleyen döneme dair sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak tahmin yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş "Asgari Ücret ve Emekli Maaşı ile geçinmek imkansız. Zam Yapılması Şart. Yapılmaması durumunda, Sonbaharda durum çok daha kötüleşecek. Enflasyona kötü etkisi olacağını bildiğim halde bunu yazıyorum. Çünkü Asgari ücrete zam enflasyona etki anlamında benim listemde 4. sırada" ifadelerini kullandı.

Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş sonbaharı işaret etti! Durum daha da kötü olacak - Resim : 2

"ALIM GÜCÜ PARAMPARÇA OLACAK"

Ünlü ekonomist geçtiğimiz dönemlerde de Haziran ayını işaret etmiş ve alım gücünün çok daha kötüleşeceğini işaret etmişti. Özgür Demirtaş "Sonbaharda daha da zorlaşacak. Dezenflasyon süreci iyice canımızı sıkacak. Alım gücü paramparça olacak. Ama eğer dayanabilirsek, düzlüğe çıkacağız" şeklinde konuşmuştu.

Özgür Demirtaş'ın söylemlerinin ardından vatandaşlarda yılın son aylarını kapsayan Sonbahar döneminde nasıl tablo olacağını merak etmeye başladı.

(Haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. İlgili kişinin yorumlarından derleme yapılarak hazırlanmıştır.)

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER