Ekonomi Koordinasyon Kurulu Orta Vadeli Program'ın uygulanmaya devam edeceğini duyurdu!

Ülkemizde para sıkılaştırma politikasının uygulandığı dönemde Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Orta Vadeli Program'ın kararlılıkla uygulanmaya devam edileceği belirtildi. Programın devam edeceğine ilişkin açıklamaya yer verilirken toplantı detayları da açıklandı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Orta Vadeli Program'ın uygulanmaya devam edeceğini duyurdu!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, ekonomi politikalarının etkin bir koordinasyon içerisinde uygulanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun 2023 yılının son toplantısını bugün gerçekleştirdiği ifade edildi.

ORTA VADELİ PROGRAM DEVAM EDECEK

Orta Vadeli Program'ın kararlılıkla uygulanmaya devam edileceği belirtilen açıklamada, “Böyle bir konjonktürde ülkemizin küresel risklere ve belirsizliklere karşı dayanıklılığını, rekabet gücünü ve verimliliğini artıracak, enflasyonu düşürecek, katma değeri yüksek üretim yapımızı güçlendirerek sürdürülebilir yüksek büyüme ile cari açıkta kalıcı olarak iyileşmeyi sağlayacak politikalarımızı ortaya koyduğumuz Orta Vadeli Programımızı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz.'' denildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Orta Vadeli Program'ın uygulanmaya devam edeceğini duyurdu!

Açıklamanın devamında ise ’Bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bugünkü toplantıda aşağıdaki konular kapsamlı bir şekilde görüşülmüştür” ifadelerine yer verildi. Öte yandan 2024 yılında da programın kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER