Ekim 2023 TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ekim ayında yapılacak olan TCMB faiz kararı toplantısının tarihi merak ediliyor. Yapılacak toplantının ardından açıklanacak faiz kararı beklenirken piyasaları etkileyecek olan kararın ne zaman, saat kaçta açıklanacağı da şimdiden araştırma konusu oldu.

Ekim 2023 TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ülkemizde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının açıklanacağı toplantılar yakından takip ediliyor. Ekim 2023 tarihi ile merakla beklenen TCMB'nin faiz kararı için Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısının ne zaman başlayacağı araştırma konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında toplanacak olan Para Politikası Kurulu'nun politika faizini ne yönde açıklayacağı merak edilirken ekim ayı toplantı tarihi sorgulanıyor.

EKİM 2023 FAİZ KARARI BEKLENİYOR

TCMB faiz kararı ile ilgili araştırmalar devam ederken gözler ekim ayı kararlarına çevrildi. Vatandaşlar, ''Ekim 2023 TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak, toplantı ne zaman yapılacak, faiz kaç baz puan artacak ya da düşecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı. TCMB eylül ayında ise politika faizini yüzde 30 olarak belirledi. Bununla beraber Ekim 2023 toplantısından çıkacak faiz kararı da takip edilmeye başladı.

EKİM 2023 TCMB FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Piyasaların gözü kulağı Ekim 2023 TCMB faiz kararı toplantısına çevrilirken toplantıdan çıkacak karar da beklenmeye başladı. TCMB tarafından eylül ayında açıklanan verilerde politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı. Merkez Bankası'nın toplantı takvimi de netleşirken ekim ayı faiz kararı için yapılacak toplantı 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek.

ekim-2023-tcmb-faiz-karari-ne-zaman-saat-kacta-aciklanacak.jpg

TCMB 2023 TOPLANTI TAKVİMİ BELLİ OLDU

TCMB'nin 2023 yılına ait toplantı takvimi olarak belirlendi.

  • 23 Kasım 2023
  • 21 Aralık 2023

Merkez Bankası'nın ekim 2023 tarihi ile açıklayacağı faiz kararı merak içerisinde bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER