Ek MTV ödemesini alan mı yapacak satan mı? Tüm detaylar açıklandı!

En çok merak edilen sorulardan birisi olan "Araç alım satımı sırasında ek vergiyi kim ödeyecek?" sorusu yanıt bulurken vatandaşlar detayları merak etti.

Ek MTV ödemesini alan mı yapacak satan mı? Tüm detaylar açıklandı!

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınmasını öngören karar Resmi Gazete'de yayımlanırken milyonlarca kişinin aklında tek bir soru yer aldı. Resmi Gazete de ek MTV ile ilgili yayımlanan kararın ardından vatandaşlar arama motorları üzerinde ''EK MTV'yi arabayı alan mı ödeyecek satan mı?'' sorusunun yanıtı aratılmaya başlandı.

En çok merak edilen sorulardan birisi olan "Araç alım satımı sırasında ek vergiyi kim ödeyecek?" sorusu yanıt bulurken vatandaşlar detayları merak etti. Kanunun yürürlüğe girdiği 15 Temmuz'dan önce yapılan devir işlemleri için aracı alan kişinin, 15 Temmuz tarihinden sonra yapılan satışlar için aracı satan kişinin sorumlu olacağına yer verildi.

TARİHE GÖRE BELİRLENECEK!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulamasının esasları belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtların ek MTV kapsamında olacağı ifade edildi.

1688630007141-kapaks.jpg

Ayrıca ek MTV'nin araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacağı açıklandı. Ek MTV vergisinin 2023'e mahsus olacağı ve sadece bir kez alınacağı belirtildi. Buna ilave olarak Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyen vatandaşların aracını satamayacağı, trafikten çekemeyeceği ve hurdaya ayıramayacağı, yurt dışına çıkaramayacağına yer verildi.

Ek MTV'ni kimin ödeyeceği oldukça merak edildi. Karara göre bu noktada tarihin büyük bir önem taşıdığı ifade edildi. Kanunun yürürlüğe girdiği 15 Temmuz'dan önce yapılan devir işlemleri için aracı alan, sonrasında yapılan satışlar için aracı satan sorumlu olacak.

SONRAKİ HABER