E-Devlet başvuru ekranı an itibariyle açıldı! Tek kuruş faiz ödenmeyecek 2 yıl ertelenecek

Kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber ihtiyaçları için bankaların kredi kampanyalarını inceleyen vatandaşlara hükümetten açıklama geldi. İhtiyaçlarını gidermek üzere kredi çekecek olan vatandaşlara faizsiz kredinin kapıları aralanırken başvuru ekranı açıldı ve detaylar da belli oldu.

E-Devlet başvuru ekranı an itibariyle açıldı! Tek kuruş faiz ödenmeyecek 2 yıl ertelenecek

Türkiye'de pandemi dönemin ardından yaşanan ekonomik krizin etkileri devam ediyor. Enflasyonun yükselmesi ile beraber duruma son vermek üzere harekete geçen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, para sıkılaştırma politikası ile enflasyonun düşmesini sağlamayı hedefliyor.

Ülkemizde ekonomik sıkıntılar devam ederken artan enflasyonun önüne geçmek üzere faiz artışlarına devam eden TCMB, kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle ihtiyaçlarını kredi çekerek gideremeyen vatandaşlar için ‘son faiz artışı sinyalini ocak ayında vermişti. TCMB tarafından verilen faiz artış kararını takiben evlenecek çiftler için harekete geçileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan ‘faizsiz kredi’ için başvurular an itibariyle başladı.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150.000 TL tutarında faizsiz evlilik kredisi için başvuruları bugün başladı. Gelin ve damat adayları ‘’150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu nasıl, nereden yapılır?'' sorularına cevap arıyor.

E-Devlet başvuru ekranı an itibariyle açıldı! Tek kuruş faiz ödenmeyecek 2 yıl ertelenecek

aile.gov.tr üzerinden yapılan duyuruya göre 150 Bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu e Devlet üzerinden yapılıyor. E-Devlet üzerinden açılan başvurulara şu an için yalnızca deprem bölgesinde yaşayan çiftler başvuru yapabiliyor. Başvuru şartları ise ilk etapta;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

E-Devlet başvuru ekranı an itibariyle açıldı! Tek kuruş faiz ödenmeyecek 2 yıl ertelenecek - Resim : 2

Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak şartlarının taşınması gerekiyor.

Başvuruların sona ermesinin ardından sonuçların açıklanarak sürecin başlaması hedefleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER