Düşük faizli kredi müjdesini bizzat Cumhurbaşkanı Yardımcısı verdi! İlk kez ev alacakların önü açıldı

Artan konut satış fiyatlarının ardından vatandaşın konuta ulaşması hem zorlaştı hem de talep azaldı. Konuta ulaşmakta zorlanan vatandaşlar kampanya beklediklerini kaydederken beklenen müjdeli haber de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Düşük faizli kredi müjdesini bizzat Cumhurbaşkanı Yardımcısı verdi! İlk kez ev alacakların önü açıldı

Ülkemizde konut satış ve kiralık fiyatları pandemi döneminin ardından hızlı bir yükselişe geçti. Konut satışlarında ve kiralarda artan fiyatları nedeniyle hem ev almak isteyenler hem de kirada oturanlar hayli zorlanmaya başladı. Kirada oturmak istemeyen ve verdiği yüksek kiralardan şikayetçi olanlar bir an önce ev sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ederken beklenen haber geldi.

Kira derdinden kurtularak ev sahibine ödeyeceği kirayı bankaya ödemek isteyenler araştırmalarına devam ederken karşılarına bu kez yüksek faiz engeli takıldı. Yüksek faizler nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanan vatandaşlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararlarını yakından takip ederken düşük faizli kredi müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, düşük faizli kredi için ilk açıklamayı yaptı.

İLK KEZ EV ALACAKALRA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ NE ZAMAN VERİLECEK?

İlk kez ev alacaklara yönelik 'ilk evim kampanyası' yapılması beklenirken ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından konuyla ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. 1.20 faiz oranı ile düşük faizli konut kredisi kampanyası açıklamaları, ilk kez ev alacaklara bir fırsat sunarken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk konutunu alacaklara destek çalışması yapılacağını açıkladı.

Düşük faizli kredi müjdesini bizzat Cumhurbaşkanı Yardımcısı verdi! İlk kez ev alacakların önü açıldı

Düşük faiz ve uzun vadeyle ev almak isteyenler "İlk evim kampanyası şartlarının yanı sıra bu kredinin ne zaman verileceğini araştırırken 15 yıl vadeli 1.20 düşük faizli konut kredisi beklentisine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ilk detayları duyurdu.

1,20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ VERİLECEK Mİ?

Evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapma fırsatını sunan düşük faizli konut kredisine yönelik hükümet harekete geçti. Düşük faizli ve uzun vadeli kredi fırsatı için yetkililerden açıklama beklenirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Evlilik kredisi tüm Türkiye'de yaygınlaşacak. Hükümetten ilk evini alacaklara kredi desteği verilecek." açıklamalarında bulunarak müjdeyi duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Bunun ardından konuyla ilgili merak edilenler de şekillenmiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER