Durukan Şekerleme halka arzında talep toplama başlıyor

Durukan şekerleme halka arz işleminde talep toplama için beklenen gün geldi. Durukan Şekerleme halk arz talep toplama ne zaman, kaç lot, hangi banka detaylar açıklandı.

Durukan Şekerleme halka arzında talep toplama başlıyor

Türkiye'nin en büyük şekerleme markaları arasında yer alan Durukan Şekerleme halka arz kararı almış, yapmış olduğu başvurusu SPK tarafından onaylanmıştı. 69 ülkeye ihracat gerçekleştiren firmanın 42 milyon 500 bin payı piyasaya ihraç edilecek. Halka arz için eşit dağımız yöntemi tercih edilecek.

DURUKAN ŞEKERLEME HALK ARZ KAÇ LOT, HİSSE FİYATI NE KADAR, KAÇ TL, NE ZAMAN ARZ EDİLECEK?

Şekerleme alanında faaliyet gösteren ve 69 ülkeye ihracat yapan Durukan Şekerleme San. ve Tic. AŞ'nin halka arzı kapsamında talep toplama süreci 11-12 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Halka arz başvurusu onaylanan firma, 42 milyon 500 bin payı piyasaya eşit dağıtım yöntemiyle ihraç edecek. Şirketin hisseleri "DURKN" sembolü ile borsada işlem görecek. Halka arz fiyatı 17 lira olarak belirlenen şirketin toplam halka arz büyüklüğü 722 milyon 500 bin lira olacak.

Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranının yüzde 32,08 olması bekleniyor. Şirketin halka arzında talep toplama 11-12 Eylül arasında gerçekleşecek. Durukan Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertuğrul Durukan yaptığı açıklamada, aile olarak 1976'dan bu yana sanayi alanında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Son dönemde küçük yatırımcının borsaya yönelmesi ile beraber halka arz işlemleri yakın takip altına alınırken SPK tarafından açıklanan arz takviminde yer alan şirketlerden biri de durukan şekerleme olmuştu. Firmanın halka arz işlemi yarın resmen başlamış olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER