Dünyanın en zengin 400 insanı belli oldu! Listede Türkler de var

Forbes dergisi ABD'nin en zenginleri listesini açıkladı. Özellikle teknoloji devlerinin kazandığı bir yıl olan 2023'te Forbes 400 listesine iki Türk de yer aldı.

Dünyanın en zengin 400 insanı belli oldu! Listede Türkler de var

Forbes Dergisi Amerika'nın en zenginlerinin yer aldığı Forbes 400 listesini paylaştı. Forbes'un tarafından yayınlanan listeye göre, Amerika'nın süper zenginleri yeniden yükselişe geçti. Geçen yıl toplam 500 milyar dolar kaybettikten sonra, ülkenin en zengin 400 insanı servetine servet kattı.

EN ÇOK KAZANÇ TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDE

Teknoloji yatırımları giderek artıyor ve en kazançlı sektör olmaya devam ediyor. Bu dönemde en büyük kazanç elde edenler teknoloji şirketleri oldu.

trump-aa1.jpg

TRUMP'IN SERVETİ GERİLEDİ

Donald Trump ise listeden düşmesiyle dikkat çekti. Eski başkanın serveti yüzde 19 düşüşle 2,6 milyar dolara geriledi. Bunun yanı sıra ünlü NBA oyuncusu basketbolcu Michael Jordan da bu sene yükselen serveti ile listede kendisine yer buldu. Jordan 3 milyar dolarlık serveti ile listede 379'uncu sırada yer aldı.

Öte yandan geçtiğimiz yılın en çok para kaybeden ismi olan, Twitter satın alması ve adını X'e dönüştürmesiyle eleştirilen Tesla, Space X ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, listenin zirvesinde yer almayı başardı. Dünyanın en zengin ismi Elon Musk oldu.

v06clarg-elon-muskteslaai-625x300-20-july-23.webp

LİSTEDE İKİ TÜRK VAR

Tüm bunların yanı sıra, 2023'te Forbes 400 listesine iki Türk de yer aldı. 3,4 milyar dolarlık serveti ile 338. sıradan listeye giren Eren Özmen ve 3,3 milyar dolarlık serveti ile 345. sırada yer alan Fatih Özmen, Özel havacılık ve savunma şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) sahipleri olarak biliniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER