Dünyaca ünlü banka yıl sonu dolar tahminini paylaştı! Dolar 30 liranın üstüne çıkacak

Enflasyondaki artış ve beraberinde dolar kuru vatandaşların alım gücünü oldukça düşürürken Türk Lirasının değer kaybetmesine neden oldu.

Dünyaca ünlü banka yıl sonu dolar tahminini paylaştı! Dolar 30 liranın üstüne çıkacak

Türkiye'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dolar kuru rekor yükselişine devam ederken dünyaca ünlü banka Deutsche Bank, yıl sonu dolar/TL tahminlerini paylaştı. Yıl sonu dolar tahminin paylaşan Deutsche Bank yukarı yönlü revize etti.

Enflasyondaki artış ve beraberinde dolar kuru vatandaşların alım gücünü oldukça düşürürken Türk Lirasının değer kaybetmesine neden oldu. Dolar kurunun rekor kırarak yükselişine devam etmesinin ardından ekonomistler tahminlerini iletirken yıl sonu dolar tahmini paylaşıldı!

YIL SONU TAHMİNİ GELDİ!

2023 sonu için dolar tahminini paylaşan Alman banka tahminini 27 TL'den 32 TL'ye çıkarırken, 2024 sonu için ise 35 TL olarak açıkladı. Türkiye'de faiz arttırımına gidilirken faiz artışı karşısında temmuz ayında enflasyon yüzde 9,49 artarak aylık bazda 1,5 yılın zirvesine tırmandı.

Ekonomistler yaşanan son gelişmelerin ardından yıl sonu dolar tahminlerini kötümser yönde güncellemeye başlarken dünyanın en ünlü bankalarından birisi olan Deutsche Bank'ın yol sonu tahmini gündeme geldi.

35 TL OLMASI BEKLENİYOR!

Ekonomistlerin ardından son tahmin güncellemesi ise Alman Deutsche Bank'tan gelirken Deutsche Bank analistleri, dolar/TL için tahminlerini 2023 yılı sonu için 27'den 32'ye yükseltti. Banka tarafından yapılan tahminde kurun 2024 sonunda ise 35 TL'ye yükselmesinin beklendiğine yer verildi. Deutsche Bank analistleri, fiyat artışlarına ve "politika yapıcıların enflasyonu daha sürdürülebilir bir patikaya döndürmede karşılaştıkları zorluklara" işaret ederken İngiliz banka HSBC de dolar/TL beklentisini 2023 sonu için 27'den 29'a, 2024 için 29'dan 32'ye yükseltmişti.

SONRAKİ HABER