Dul ve yetim aylığına yüzde kaç oranında zam yapıldı? Resmi açıklama gecikmedi

Memur ve SSK BAĞ - KUR emeklilerine yapılan zammın ardından gözler dul ve yetim aylığına çevrildi. Peki ama dul ve yetim aylığı ne kadar olacak?

Dul ve yetim aylığına yüzde kaç oranında zam yapıldı? Resmi açıklama gecikmedi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen yasa düzenlemesi ile yaklaşık 20 milyon memur ve emeklinin gelirleri artırıldı.

Bunun ile birlikte gözler ise şimdiden dul ve yetim aylığına çevrildi. Peki ama dul ve yetim aylığı ne kadar olacak? Yüzde kaç oranında zam yapılacak?

Memur maaşlarına zam yapılması ile birlikte gözler ise şimdiden diğer ödemelere çevrildi.

Bunun ile birlikte kamu personeline 8.077 liralık ilave ödeme ise yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından bordro olarak yansıyacak.

SSK ve bağ-kur emeklilerine de zammın yapılması ile bilindiği üzere memur maaşlarını Ocak Haziran döneminde aldıkları maaş ile % 17,55 oranında zam yapılacak.

En düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya kadar çıktı. Seyyanen zam ünvan esas alınarak kıdem tazminatı hesabı ile sosyal ödemelerin hesabına dahil edilmeyeceği de ifade ediliyor.

Bunun ile birlikte % 50 hissi oranında dul ve yetim aylığı alanların maaşı 4 bin 875 lira olacak. Ayrıca % 75 oranında dul aylığı alanların maaşı ise 7 bin 317 liraya kadar çıkacak.

SONRAKİ HABER