Dolar/TL'de son durum ne? Dolar euro kur fiyatı kaç oldu?

Merkez Bankası'nın politika faizini 8'inci kez arttırarak yüzde 45'e çıkarması ardından dolar euro kurundaki hareketlilik devam ediyor. Peki, Dolar/TL'de son durum ne? Dolar euro kur fiyatı kaç oldu?

Dolar/TL'de son durum ne? Dolar euro kur fiyatı kaç oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), zorunlu karşılıklı oranlarda yaptığı değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Merkez Bankası'nın kararını içeren ve Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, mevduat kabul eden bankaların bu mevduatlara karşılık olarak Merkez Bankası'nda bulundurmak zorunda oldukları mevduatların oranında değişikliğe gidildi ve kur korumalı hesaplar için zorunlu karşılık oranı, 6 aya kadar vadede yüzde 30'dan yüzde 25'e indirildi. Döviz cinsinden hesaplar için ise zorunlu karşılıklı oran ise yüzde 4'ten yüzde 8'e yükseltildi.

Öte yandan Merkez Bankası'nın politika faizini 8'inci kez yükselterek yüzde 45'e çıkarmasına rağmen piyasalardaki hareketlilik devam etmişti.

DOLAR EURO KUR FİYATI NE KADAR OLDU?

Dolar, yeni güne yükselişle başladı. Alış fiyatı 30,3590 TL'den işlem gören doların satış fiyatı ise 30,3638 TL oldu.

Dolar/TL'de son durum ne? Dolar euro kur fiyatı kaç oldu?

Euronun alış fiyatında ise yeni günde düşüş yaşandı. Euronun alış fiyatı 32,8682 TL'den fiyatlanırken satış fiyatı ise b32,8767 TL'den işlem gördü.

Dolar/TL'de son durum ne? Dolar euro kur fiyatı kaç oldu? - Resim : 2

Merkez Bankası'nın politika faizinde artışa gitmesine rağmen dolar ve euro kurundaki hareketlilik devam ederken, Merkez Bankası'nın konuyla ilgili yeniden nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER