Dolar yükselse de Türk Lirası hangi ülkelerde değerli?

Dolar kurunun yükselmesinin ardından seyahat severler TL'nin hangi ülkelerde değerli olduğunu araştırıyor. Peki ama TL hangi ülkelerde değerli?

Dolar yükselse de Türk Lirası hangi ülkelerde değerli?

Dolar kurunun günden güne yükselmesinin ardından Türk Lirası'nın hangi ülkelerde değerli olduğu da merak söz konusu oldu. Özellikle tatil severler Türk Lirasının değerli olduğu ülkeleri tercih etmekten geri durmuyor. Peki ama Türk Lirası hangi ülkelerde değerli? Tatil severler bu soruya cevap arıyor.

laos.jpg

TÜRK LİRASININ DEĞERLİ OLDUĞU ÜLKELER!

Türk Lirasının değerli olduğu ülkelerin başında Sırbistan yer alıyor. Ardından ise sırasıyla Arjantin, Filipinler, Moldova, Tayland, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Hindistan, Laos, Vietnam ve Endonezya'da Türk Lirası değerlidir.

moldova-1.jpg

hindistan.jpg

Uygun fiyatlı olarak yurt dışında seyahat etmek isteyen vatandaşlar Türk Lirasının değerli olduğu yerleri seçmekten geri durmuyor. 2023 yılı itibari ile Türk lirası, her ne kadar dolar artsa da yukarıda belirtilen ülkelerde değerini korumayı başarıyor. Ucuz yurt dışı tatili yapmak isteyenlerin radarında Türk Lirasının değerli olduğu ülkeler var.

ÜLKELERİN TÜRK LİRASI DEĞERİ

Ülkelerin Türk Lirası değeri de tatil severler tarafından araştırılıyor.

cekya.jpg

1 Türk Lirası 3,94 Sırp Dinarı olurken sırasıyla 1 Türk Lirası = 10,15 Arjantin Pezosu, 1 Türk Lirası = 2,04 Filipin Pesosu, 1 Türk Lirası = 0,65 Moldova Leyi, 1 Türk Lirası = 1,27 Tayland Bahtı, 1 Türk Lirası = 0,84 Çek Korunası, 1 Türk Lirası = 3,41 Rus Rublesi, 1 Türk Lirası = 3,05 Hindistan Rupisi, 1 Türk Lirası = 703,46 Laos Kipi, 1 Türk Lirası = 879,13 Vietnam Dongu, 1 Türk Lirası = 559,28 Endonezya Rupisidir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER