Dolar yatırımcısı ve borcu olanların gözü TCMB'de! Faiz kararı açıklanıyor rakamlar ne yöne seyredecek?

TCMB tarafından açıklanacak olan faiz kararı merakla bekleniyor. Faiz kararının ardından piyasaların ne yönde seyredeceği merak edilirken özellikle dolar için araştırmalar devam ediyor.

Dolar yatırımcısı ve borcu olanların gözü TCMB'de! Faiz kararı açıklanıyor rakamlar ne yöne seyredecek?

Ülkemizde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan faiz kararları vatandaşın gündeminde yer alıyor. İç piyasayı etkileyen, borcu olanların yakından takip ettiği Dolar tarafında yaşanacak değişiklikler için gözler TCMB'den gelecek faiz açıklamasına çevrildi.

TCMB tarafından açıklanacak olan faiz kararı beklenirken bir yandan da doların yeni işlem gününe nasıl başladığı sorgulanıyor. Yatırımcı ve borcu olanların gündeminde olan dolar fiyatları Hamas ile İsrail arasındaki gerilimin ardından yükselişe geçti. Dolar 28 lira bandını aşarken 26 Ekim Perşembe gününe 28,16 TL'den başlayan Dolar, TCMB Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararı öncesi 28,15 TL'den işlem görmeye devam ediyor. Euro ise güne 29,74 TL'den başladı.

DOLAR İÇİN TCMB FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Dolar için kritik saat 14.00 olarak açıklandı. TCMB politika faizini saat 14.00 itibariyle kamuoyu ile paylaşacak. TCMB'nin politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'a çıkarması beklenirken Hafize Gaye Erkan Başkanlığında politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 30'a çıktı. Öte yandan TCMB Başkanı Erkan, para sıkılaştırmanın devam edeceği yönünde mesajlar verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcılara ülkemizin yeni ekonomi politikalarını anlatmaya devam ederken yaptığı değerlendirmede "Bu, nihayetinde portföy ve doğrudan sermaye girişlerine yol açacak. Sermaye girişleri dezenflasyon sürecini hızlandıracak, lirada reel değer kazancını yaratacak.” ifadelerini kullandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER