Dolar kuru açılışı bugün ne kadara yaptı? Yükseliş sürüyor!

Dolar kurunda hareketli dakikalar yaşanmaya devam edilirken ne kadar olduğu da merak söz konusu oldu. Dolar kurundan son dakika açıklaması geldi.

Dolar kuru açılışı bugün ne kadara yaptı? Yükseliş sürüyor!

Dolar kurunda hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediliyor. Dolar kuru artmaya devam ederken bankalar arası piyasada dolar yeni güne 26,09 seviyesinde başlarken Euro ise 28,34 seviyesinde işlem görüyor.

Bunun ile birlikte dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin kaygılar günden güne güçlenirken fed dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyaller de fiyatları zorlaştırmaya devam ediyor.

Dolar fiyatlarında son durum

FAİZ ORANI DOLAR KURUNA YANSIDI

Tutanaklar bazı FED yetkililerinin Haziran toplantısına faiz oranının 25 baz puan arttırılmasından yana olduğunu ifade ediyor.

Tutanaklarda tüm FED yetkililerinin para politikasındaki sıkı duruşu sürdürülmesinin uygun olacağı görüşünde olduğu da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Bunun ile birlikte 6 Temmuz tarihinde dolar kuru 26 seviyesini aşarak 26,09 TL oldu.

GÖZLER 26 TEMMUZ TARİHİNE ÇEVRİLDİ

Söz konusu gelişmeler ile para piyasasında FED'in 26 Temmuz'daki toplantı yüzde 90 ihtimal ile 25 baz puan faiz artıracağı yönünde. Öngörüler yapılmaya devam edilirken bankanın sene sonuna kadar politika faizini % 5,50 ile 5,75 bandına çekebileceği de tahminler arasında yer alıyor.

SONRAKİ HABER