Dolar Ankaralı yatırımcının yüzünü güldürdü borcu olanı kara kara düşündürdü! Dolardan hızlı atak 30 TL'yi aştı

Döviz kuru yakından takip edilirken hızlı bir yükseliş grafiği kaydedildi. Yatırımcı ve yatırımcı adayları tarafından ilgiyle takip edilen Dolar kurunda yaşanan hareketliliğin nedeni merak konusu olurken bugün 30 lira baremi de aşıldı. Dolar kurundaki sert yükseliş ile beraber güncel işlem rakamlarını Haberankara.com okurları için derledik.

Dolar Ankaralı yatırımcının yüzünü güldürdü borcu olanı kara kara düşündürdü! Dolardan hızlı atak 30 TL'yi aştı

Türkiye'de yaşanan enflasyon krizi için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararlar uygulanmaya devam ediyor. Enflasyonun düşmesi hedeflenirken alınan faiz artışı kararlarının yanı sıra para sıkılaştırma politikası sürdürülüyor.

Ülkemizde enflasyonun düşmesi için alınan kararlar bir bir uygulamaya koyulurken döviz ve altın kurundaki hareketlilik de takip edilmeye devam ediyor. Altın ve döviz kurunda yaşanan yükselişin yanı sıra Dolar resmen güne damga vurdu. Tarihi bir rekora imza atan dolar, 11 Ocak tarihine 30 TL'ye yükselirken bugün ise güne 30,12 TL'den işlem görerek başladı. Ankaralı yatırımcı ve borcu olanlar tarafından yakından takip edilen dolar kuruna ilişkin değerlendirmeleri Haberankara.com okurları için derledik.

DOLAR TARİHİ REKOR KIRDI

Dolar kuru 11Ocak tarihinde 30 TL'nin üstüne çıkarak tarihi rekorunu kırarken 12 Ocak Cuma günü olan haftanın son işlem gününe ise 30,12 TL'den rekor seviyeden başladı. Euro/TL ise 33,06 TL'den başladı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, JP Morgan'ın New York'ta düzenlenen toplantıda "Programımız fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek" mesajını verdi.

Dolar Ankaralı yatırımcının yüzünü güldürdü borcu olanı kara kara düşündürdü! Dolardan hızlı atak 30 TL'yi aştı

Enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını söyleyen TCMB Başkanı Erkan, para politikasında sıkılaşma sürecinin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini belirtirken enflasyon beklentileri ve trend enflasyondaki düşüşle TL mevduatlara güçlü geçiş olduğunu söyledi.

Dolar Ankaralı yatırımcının yüzünü güldürdü borcu olanı kara kara düşündürdü! Dolardan hızlı atak 30 TL'yi aştı - Resim : 2

Bununla beraber Dolarda yaşanan yükseliş yatırımcılar için olumlu olurken borcu olanları da kara kara düşündürdü. Finans analisti yükselişlerin bir süre daha görülmesinin normal olduğundan bahsederken önümüzdeki haftadaki Dolar seyrinin takip edileceği kaydedildi.

NOT: Bu yazıda herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER