Doğuş Otomotiv DOAS temettü ödemesi ne zaman hesaba geçer?

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. temettü kararını duyurdu. KAP'a 'Kar Payı Avansı Ödemesi'ne ilişkin da açıklama yapan DOAS'ın temettü ödemesinin hesaplara ne zaman geçeceği merak konusu oldu.

Doğuş Otomotiv DOAS temettü ödemesi ne zaman hesaba geçer?

Doğuş Otomotiv temettü ödemesi gerçekleştiriyor. Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. (DOAS) temettü kararını duyurdu. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) 'Kar Payı Avansı Ödemesi'ne ilişkin açıklama yaptı.

Doğuş Otomotiv yaptığı açıklamada elde edilen ara dönem karından 2.200.000.000 TL kar payı avansı dağıtılmasına karar verildiğini duyururken yatırımcılar da ''DOAS temettü ödemesi ne zaman hesaplara geçecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

DOĞUŞ OTOMOTİV TEMETTÜ TARİHİ NEDİR?

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. 'kar payı avansı' ödemesine ilişkin yönetim kurulu kararını KAP'a bildirdi. Şirket pay başına brüt 10 TL, net 9 TL ödeyecek. Kar Payı Avansı Hak Kullanım Tarihi 2 Eylül, ödeme tarihi ise 4 Eylül 2024 olarak açıklandı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada ''Şirketimizin, 28.08.2024 tarihinde kamuoyuna açıklanmış konsolide finansal tablolarda görüleceği üzere 01.01.2024 – 30.06.2024 döneminde oluşan ara dönem kârından SPK mevzuatı, TTK hükümleri, esas sözleşmemiz ve kâr dağıtım politikamızda belirlenen amaçlar ve hedeflere uygun pay sahiplerimizin menfaat ve beklentilerini dikkatte tutarak, sürdürülebilir ve olabildiğince kararlı kâr payı dağıtımı ilkemizin devamını temin bakımından;

16.04.2024 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulumuzda gündemin 7. maddesi ile Yönetim Kuruluna verilen yetki kapsamında, elde edilen ara dönem kârından 2.200.000.000 TL kâr payı avansı dağıtılmasına karar verilmiştir.'' denildi.

Bu çerçevede ödemelerin 4 Eylül'de hesaplara geçmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER