Doğalgaz tüketim desteği ödemeleri başladı

Kış aylarında soğukların iyiden iyiye etkisini göstermesinin ardından vatandaşlar merakla devlet tarafından yapılan doğalgaz destek ödemelerini beklemeye başlamıştı. Merakla beklenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş tarafından yapıldı.

Yeni yılın ilk doğalgaz tüketim desteği ödemeleri başladı

Ülkemizde yaşanan kış döneminden dolayı yurt genelinde soğuk havaların ve yaşanan yağışların ardından vatandaşların en çok odaklandığı konu havalar düzelene kadar yaşayacakları ısınma sorununu ortadan kaldırmak oldu. Doğalgaz konusunda maliyetleri tam olarak karşılamayan vatandaşlar için müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi.

Düzenli bir şekilde yapılan Doğalgaz tüketim desteği ödemeleri ile ilgili yeni yılın ilk ödemelerinin yapılacağı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın Ocak ayında 383 bin haneye yardım yapılacağı ifade edildi. Konu ile ilgili konuşan Bakan Göktaş “Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerimiz başladı. Bu kapsamda ekim/kasım/aralık aylarını kapsayan ocak ayı ödeme döneminde 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL ödeme yapılacak” denildi.

DESTEK DEVAM EDECEK

Konu ile ilgili konuşmaya devam eden Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Halihazırda doğal gaz alt yapısı bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar ilk olarak e-Devlet'e başvuru yapıyorlar. Başvurularının onaylanmasının ardından ise PTT'ye giderek fatura ibrazı eden kişiler söz konusu destekten yararlanabilecekler. Söz konusu açıklamadan yararlananlar ve ilk defa yararlanmayı bekleyen vatandaşlar destek ödemesinin devam edecek olmasından dolayı duydukları memnuniyetleri ifade ettiler.

SONRAKİ HABER