DİSK asgari ücret teklifinde 30 bin lirayı işaret etti!

2024 yılında yapılacak olan asgari ücret zammı vatandaşın gündeminde yer alıyor. DİSK, asgari ücret için ilk talebinde şaşırtan bir rakamı işaret ederken bu talebe gelecek yanıt merak ediliyor.

DİSK asgari ücret teklifinde 30 bin lirayı işaret etti!

2024 yılı asgari ücret zammını belirleyecek olan toplantı 11 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak olan toplantıların ardından 2024 yılında geçerli olacak olan asgari ücret rakamı belli olacak.

Asgari ücret için talepler artmaya devam ederken yılda tek zam açıklaması da beklentiyi hayli yükseltti. Asgari ücrete yılda tek zam yapılmasına ilişkin hazırlığın olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), beklentisini artırarak yeni talebini duyurdu.

DİSK ASGARİ ÜCRET TALEBİNİ AÇIKLADI

Asgari ücret talebini açıklayan DİSK 30 bin lirayı işaret etti. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret en düşük kamu işçisi ücreti ve en düşük memur maaşı dikkate alınarak hesaplanmalıdır” diyerek asgari ücretin enflasyonist ortamlarda yılda dört kez belirlenmesi gerektiğini belirtti. DİSK 2024 yılı için asgari ücret taleplerini açıklarken asgari ücret en düşük kamu işçisi ücreti ve en düşük memur maaşı dikkate alınarak hesaplanması gerektiğinin altı çizildi.

DİSK asgari ücret teklifinde 30 bin lirayı işaret etti!

2023 yılında en düşük kamu işçisinin 24 bin 500, en düşük memur maaşının 20 bin lira olduğu ve bu ücretlerin yıl başında artacağı düşünüldüğünde DİSK'in işaret ettiği rakam 30 bin lira olarak hesaplandı. “Gelirde adalet, vergide adalet, insanca yaşanabilir ücret” için atılması gereken adımları sıralayan DİSK, ‘’Toplu pazarlık kapsamı genişletilmeli. Milyonların asgari ücrete mahkum edilmemesi için sendikal hakların kullanımının önündeki tüm engeller ve barajlar kaldırılmalı, toplu pazarlık kapsamı genişletilmeli.'' dedi. ‘’Hedeflenen enflasyona göre ücret artışı yapmak, milyonları daha da yoksullaştırmak anlamına gelecektir.'' diyen DİSK, asgari ücretin “Ailenin geçinebileceği ücret olmalı” diyerek memur maaş zammına dikkati çekerek yüksek beklentisini dile getirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER