Devlet resmen ev alım fırsatı duyurdu! 973 bin liradan 180 ay vadeli 106 metrekare daire satılacak

TOKİ, fiyatların hayli arttığı dönemde ilaç gibi gelecek ilanlarını duyurmaya devam ediyor. 180 ay vadeli 973 bin TL'den başlayan fiyatlarla satış fırsatını açıklayan TOKİ, detayları da konut almak isteyenler için açıkladı.

Devlet resmen ev alım fırsatı duyurdu! 973 bin liradan 180 ay vadeli 106 metrekare daire satılacak

Devlet resmen ev alım fırsatı duyurdu! 973 bin liradan 180 ay vadeli 106 metrekare daire satılacak - Türkiye'de konut ve konut kiralarındaki fiyat artışları vatandaşların bütçe dengelerini alt üst etmeye devam ediyor. Artan fiyatlar nedeniyle harekete geçerek bir an önce konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar da özellikle kamunun verdiği ilanları inceliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bir kuruluşu olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından çeşitli ilanlar da yayımlanmaya devam ediyor. TOKİ tarafından açıklanan satış ilanları yakından takip edilirken 973 bin liradan başlayan fiyatlarla konut satışı duyurusu yapıldı.

TOKİ'DEN KONUT FIRSATI

Artan fiyatlar nedeniyle konut almakta zorlanan vatandaşlar, TOKİ'nin uygun fiyatlarla satışa sunduğu ilanların detayları araştırılıyor. TOKİ, yeni fırsatı Erzurumlular için açıkladı. Erzurum için yeni bir ilan yayımlayan TOKİ, konut ve kira fiyatlarının arttığı dönemde vatandaşa ilaç niyetinde bir ilana imza attı.

screenshot-6.jpgTOKİ tarafından paylaşılan bilgilere göre Erzurum'da 180 ay vade ile 3+1 106 metrekare konut satışı yapılacağı duyuruldu.

TOKİ'DEN 180 AY VADELİ KONUT SATIŞI

TOKİ aracılığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Erzurum'un Aşkale ilçesi Kandilli Mahallesi'nde kura yöntemiyle konut satacağı duyuruldu. 3+1 106 metrekare büyüklüğünde 96 adet konut satışı yapacak olan TOKİ, ''Erzurum ili, Aşkale Kandilli 96 adet konut kapsamında üretilecek 10 adet konut satışa sunulacaktır.'' açıklamasına yer verdi. 96 adet konuttan yalnızca 10 tanesi satışa çıkarken ilan detayları da belli oldu.

screenshot-8.jpg​​​​​​​

4 - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında başvuruların alınacağı açıklandı. Kuralı satış yöntemi ile yapılacak olan TOKİ konutları için başvuru bedeli de 2 bin lira olarak belirlendi. 2 bin TL karşılığındaki başvuruların Ziraat Bankası şubelerinde yapılabileceği bildirildi. E-Devlet üzerinden de başvuru alınacağı kaydedilirken kura tarihi 14 Eylül 2023 olarak belirlendi.

screenshot-7.jpg​​​​​​​

TOKİ ERZURUM KONUT KURA ŞARTLARI

TOKİ, Erzurum Aşkale Kandilli 96 Adet Konut projesinde 10 adet konutun hak sahiplerini belirleyecek olan kuraların da 14 Eylül 2023 tarihinde yapılacağını aktardı. TOKİ tarafından açıklanan projeye başvuru şartları da listelendi.

screenshot-10.jpg

Buna göre şartlar;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak.
  • Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacaklar.

screenshot-11.jpg

TOKİ tarafından açıklanan peşinat ve vade seçenekleri ise şöyle sıralandı;

screenshot-9.jpg​​​​​​​

Haberankara.com

SONRAKİ HABER