Devlet destekli ortak konut kredisi için şartlar nedir, hangi bankalar veriyor?

Devlet destekli ortak konut kredisi verileceğine ilişkin açıklamaların ardından araştırmalar da başladı. Hangi bankaların hangi şartla devlet destekli konut kredisi verdiği merak edilirken detaylar sorgulanmaya başladı.

Devlet destekli ortak konut kredisi için şartlar nedir, hangi bankalar veriyor?

Devlet destekli ortak konut kredisi için bankalar düğmeye bastı. Konut fiyatlarının artması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber konuta olan talep düşerken gayrimenkul sektöründe de daralma endişesi yaşanmaya başladı.

Gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma endişesi ve konuta olan talebin düşmesi ile beraber kamu bankaları da harekete geçti. Ortak konut kredisi ev sahibi olmak isteyen ancak tek başına banka kredisine ekonomik gücü yetmeyen vatandaşları umutlandırdı. Bu çerçevede ''Ortak konut kredisi almak için şartlar neler? Ortak konut kredisi veren bankalar hangileri, kredi limiti ne kadar olacak, taksit sayısı ve faiz oranı ne kadar olacak?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

DEVLET DESTEKLİ ORTAK KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR, HANGİ BANKALAR VERİYOR?

Artan borçlanma maliyeti haziran ayında konut kredisi kullanımını geçen yıla düşürdü. Yüksek faiz oranı ve bankaların sınırlı kredi kullandırması nedeniyle “ortak konut kredisi” kampanyası başlatıldı.

Devlet destekli ortak konut kredisi için şartlar nedir, hangi bankalar veriyor?

Ortak konut kredisi en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut kredisi kullandığı ve konutu hisseli aldığı bir uygulama olarak karşımıza çıkarken tek başına ev yatırımı yapamayanlar ortak ödeme ile hisseli tapu ile konut sahibi olabiliyor. 2 milyon liralık konut kredisinde faiz yüzde 3,49 olarak uygulanırken kredi 120 ay vadeli olarak aylık 70 bin 956 TL ödeme ile kullanılıyor. Söz konusu rakam da ortaklar tarafından bölüşülerek ödeniyor. Ortak konut kredisini ise kamu bankaları veriyor.

SONRAKİ HABER