Devlet destekli faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başladı mı, başvuru şartları neler?

Evlilik sürecinde olan vatandaşlara sağlanan faizsiz evlilik kredisi imkanı ile çiftler evlilik aşamasındaki masraflarını kolay şekilde ödeyebilecekler. Peki bu evlilik kredisi imkanı ne zaman başlıyor, başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Devlet destekli faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başladı mı, başvuru şartları neler?

Devlet tarafından yeni evlenecek olan vatandaşlara sağlanacak olan evlilik kredisi desteği, çoğu çiftin merak konusu olmaktaydı. Evlilik hazırlıklarında bulunan çiftler için büyük bir imkan sunan bu kredi, gençlerin yuva kurma süreçlerine katkıda bulunacak. Peki, 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı mı, başvuru şartları neler? İşte, detaylar...

0x0-evlillik-kredisi-sartlari-2023-son-dakika-150-bin-tl-verilecek-faizsiz-evlilik-kredisi-basvuru-sartlari-neler-1685776702085.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu

Evlilik aşamasında devlet destekli krediden faydalanmak isteyen kişilere Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Evlenmek isteyen çiftler 150 bin TL faizsiz evlilik başvuru şartları ve başvuru süreci hakkında araştırmalar yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda seçim döneminde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Toplantıda 2023 Seçimleri için vaatlerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceği haberini vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi hakkında yaptığı açıklamalarda:

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Aktarılan bilgilere göre, yeni evlenecek olan çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi verilecek. Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından birisinin de Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacağı ifade edildi.

uidcvgzr10w8avaxfe29nq.webp

Başvuru şartları neler?

Yeni evlenecek olan çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, tarihleri ve yaş sınırı henüz açıklanmamış durumda. Bu kararın ne zaman yürürlüğe gireceği ise henüz belirlenmedi. Konu ile ilgili detayların yeni Kabine ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Bu konuda haberimiz daha sonra güncellenecektir.

evlilik-kredisi-basvurulari-basladi-mi-150-bin-tl-faizsiz-evlilik-kredisi-sartlari-neler-nasil-alinir.webp

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULUYOR!

Yeni devlet destekli evlilik kredisinin kaynağı, yeni kurulması planlanan Aile Ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak. Vatandaşlara hizmet edecek dijital banka, uluslararası standartlara sahip olacak. Banka, Karadeniz'de çıkarılan gazın enerjisinden aldığı parayı kaynak olarak kullanacak. Kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası, evlilik kredisi gibi sosyal projeleri fonlayacak.

SONRAKİ HABER