Depremzedelerin dikkatine o bankalar faizsiz kredi imkanı sağlıyor! Başvuru koşulları açıklandı!

Deprem kredisi başvurusunun nasıl yapılacağı Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinin ardından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Deprem kredisine dair detaylar belli oldu.

Depremzedelerin dikkatine o bankalar faizsiz kredi imkanı sağlıyor! Başvuru koşulları açıklandı!

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 il afet bölgesi ilan edilirken bazı bankalar tarafından ise 6 ay ödemesiz 36 ay vadeye kadar depremzedelere destek kredisi verileceğini açıklamıştı. Krediye başvuruda bulunacak olan vatandaşlar hangi bankaların kredi imkanı sağladığını merak ediyor.

DEPREM KREDİSİ BAŞVURUSU || Deprem kredisi şartları neler? Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası deprem kredisi başvurusu nasıl yapılır?

DEPREM KREDİSİ VEREN BANKALAR!

Deprem kredisi veren bankalar arasında Ziraat Bankası başta olmak üzere Halkbank ve VakıfBank yer alıyor. Bu bankalar Depremzede vatandaşlara 6 ay ya da bir yıl ödemesiz kredi destek paketi oluşturuyor. Ziraat Bankası 6 ay 36 ay vadeye kadar kredi imkanı sağlarken Halkbankası depremden zarar görmüş bireysel müşterileri 6 ay ödemesiz 36 ay vadeye kadar KOBİ müşterilerine bir yıl ödemesiz 36 ay vadeye kadar banka kredi destek paketleri oluşturdu.

Deprem kredisi veren bankalar: Depremzede kredi başvurusu nasıl yapılır, ne kadar verilecek? - 4

Ayrıca VakıfBank 250.000'ye kadar olan tarım kredilerini talep olmaksızın bir yıl süre ile faizsiz olarak ertelediklerini depremden zarar görmüş bireysel nitelikteki müşterilere özel 6 ay ödemesiz 36 ay vadeye kadar KOBİ müşterilerine ve çiftçilere ise bir yıla kadar ödemesiz 36 ay vadeye kadar kredi destek paketi oluşturduğunu duyurdu.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bankalara başvuruda bulunmak isteyen depremzedeler ise nasıl başvuru yapacaklarını merak ederken bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi.

Deprem kredisi veren bankalar: Depremzede kredi başvurusu nasıl yapılır, ne kadar verilecek? - 3

Afet bölgesi ilan edilen illerde yaşayan vatandaşlar bankalara giderek kredi çekebilecekler. Depremzede olduklarını ve depremden zarar gördüklerini ifade eden vatandaşlara uygun bulunması durumunda kredi desteği sağlanacak.

Daha fazla ekonomi haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER