Cüzdanınızda kredi kartı varsa aman dikkat yeni düzenleme yolda! Kredi kartı ve kullanımına sınır geliyor

Ülkemizde enflasyonun artması ve maliyetlerin de giderek yükselmesi ile beraber kredi kartı kullanımı arttı. Harcamalarını nakit para ile yapmak istemeyen ya da nakit parası bulunmayanlar kredi kartına yönelirken artan kart kullanımına sınır geleceği yönünde sinyaller verildi. Cüzdanında kredi kartı bulunan vatandaşları ilgilendiren kritik karara ilişkin ilk formüller de belli oldu.

Cüzdanınızda kredi kartı varsa aman dikkat yeni düzenleme yolda! Kredi kartı ve kullanımına sınır geliyor

Pandemi döneminin ardından ekonomik olarak dar boğaza giren Türkiye, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararlarla parasal sıkılaşma politikası izliyor. Parasal sıkılaşma politikası kapsamında TCMB'nin faiz artışı kararları devam ederken maliyet artışları ve zam haberleri de ardı ardına geliyor.

Zam haberleri nedeniyle bütçe dengelerini korumakta zorlanan vatandaşlar da ya ellerindeki nakit parayı harcamıyor ya da bütçesi yeterli gelmediği için kredi kartı kullanımını tercih ediyor. Artan kredi kartı kullanımı nedeniyle bu duruma el atacakları sinyalini veren TCMB yetkilileri, parasal sıkılaşmaya rağmen kredi kartı harcamalarının artmaya devam ettiğini belirtti. Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren ekonomi yönetiminin kredi kartları ile ilgili harekete geçmesi beklenirken masadaki formüller de belli oldu.

TÜKETİCİNİN KREDİ KARTI KULKANIMI ARTIYOR MERKEZ BANKASI'NDAN SINIRLAMA GÜNDEMDE

Para politikasında sıkı duruşa rağmen kredi kartı harcamalarında artış yaşandığına dikkat çekilirken Merkez Bankası, kredi kartlarına düzenleme beklentisini dile getirdi.

Cüzdanınızda kredi kartı varsa aman dikkat yeni düzenleme yolda! Kredi kartı ve kullanımına sınır geliyor

TCMB Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Cüzdanınızda kredi kartı varsa aman dikkat yeni düzenleme yolda! Kredi kartı ve kullanımına sınır geliyor - Resim : 2

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, faiz oranı, taksit sınırlaması ya da kişinin harcayabileceği tutar konularında adımlar atılabileceğini ifade etti. Kredi kartına taksit sınırlaması uygulaması da seçenekler arasında yer alırken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) belirli dönemlerde taksit sınırlamasına yönelik kararlar vermişti.

Cüzdanınızda kredi kartı varsa aman dikkat yeni düzenleme yolda! Kredi kartı ve kullanımına sınır geliyor - Resim : 3

Ağustos 2023'te havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda taksit uygulanması yasaklanmıştı. Kredi kartı düzenlemelerine ilişkin tahminler yürütülürken çalışmaların devam ettiği ve kamuoyunun ilerleyen haftalarda bilgilendirileceği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER