Cüzdanında kredi kartı olan vatandaş sevinecek! Aidat ödemeye son şimdiye kadar ödediklerinizi de geri talep edebilirsiniz

Ülkemizde nakit parasını harcamak istemeyen ya da nakit parası olmadığı için ihtiyaçlarını kredi kartı ile gideren vatandaşlar zaman zaman sorun yaşıyor. Bankalar tarafından verilen kredi kartlarında aidat ödemeleri sorun teşkil etmeye devam ederken bu kez müşterinin lehine bir karar alındı.

Cüzdanında kredi kartı olan vatandaş sevinecek! Aidat ödemeye son şimdiye kadar ödediklerinizi de geri talep edebilirsiniz

Kredi kartı kullanımı Türkiye'de giderek yaygınlaşıyor. Kredi kartı kullanımı giderek artarken kart aidatları da cep yakmaya devam ediyor. Kart aidatları nedeniyle bazı sorunlar yaşayan vatandaşlar durumu mahkemeye de taşıyabiliyor. Bu çerçevede kart aidatı ödeyen vatandaşlar için önemli bir mahkeme kararı da duyuruldu.

Bankaların sundukları kredi kartı avantajından yararlanan vatandaşlar bu kartlarda aidatlı ve aidatsız seçenekleri kullanabiliyor. Ancak aidatsız seçenek sunulmadan aidatlı kredi kartı verilen vatandaşlar da bu duruma itirazlarını gerçekleştirerek yaptıkları aidat ödemelerini geri talep edebiliyor.

KREDİ KARTINA AİDAT ÖDEYENLER DİKKAT

Bir müşteri, bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" verilen karta yansıtılan 473 liralık aidat ücretini Tüketici Hakem Heyetine yaptığı başvuruyla geri aldı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 2014 yılına kadar bankaların tüketicilerden kredi kartı aidatı alma hakkı olmadığını söyledi.

Cüzdanında kredi kartı olan vatandaş sevinecek! Aidat ödemeye son şimdiye kadar ödediklerinizi de geri talep edebilirsiniz

Bankaların bu ücreti almaları halinde tüketicinin itiraz hakkı bulunduğunu, tüketici hakem heyetine başvurup parasını alabildiğini anlatan Şahin, bankaların 2014'te çıkan kanunla bu ücreti alma hakkı kazandığını belirtti. Konuyla ilgili olarak detaylara yer veren Şahin, “Banka, tüketiciye yalın kart alternatifini sunup sunmadığını ispat etmek zorunda. 'Bak ben sana burada yazdığı gibi sundum. Sen de altını imzaladın. Ben yalın kartı istiyorum ya da kart istiyorum dedin' diye ispat etmek zorunda. İşte bunun ilk defa bir hakem heyetinden örnek kararı çıktı.

Cüzdanında kredi kartı olan vatandaş sevinecek! Aidat ödemeye son şimdiye kadar ödediklerinizi de geri talep edebilirsiniz - Resim : 2

İstanbul'da Kartal Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, banka yalın kart alternatifini sunduğunu ispatlayamadığı için kredi kartı aidatının iadesine karar verdi, 473 liralık uyuşmazlık bedeli tüketici tarafına geçti.” dedi. Geriye dönük 10 sene için aidat iadesinin mümkün olduğundan bahseden Şahin, aidatsız ya da aidatlı kredi kartı seçeneğinin bankalarca sunulmadığı durumlarda aidatların geriye dönük 10 sene için tamamının iade edilebildiğini dile getirdi. Ancak ücretlerin geri alınabilmesi için tüketicilerin hakem heyetine başvurmasının yeterli olduğunu belirten Şahin, vatandaşların başvurmaları halinde geriye dönük ödemelerini almalarının mümkün olduğunu kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER