Cumhuriyet Bayramı'nda emekliye 5 bin TL ikramiye ödenecek mi?

Yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyeleri hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Bununla birlikte Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği dillendirildi. Emekliler ise konu hakkında detayları merak ediyor.

Cumhuriyet Bayramı'nda emekliye 5 bin TL ikramiye ödenecek mi?

Cumhuriyet Bayramı'nda emekliye 5 bin TL ikramiye ödenecek mi? - Türkiye'de son yıllarda emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı'nda olmak üzere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. İkramiye ödemelerinin miktarı zaman zaman tartışma konusu olurken yeni rakamlar kulislerde dolaşsa da bu iddialar gerçekleşmemiş ve emekliye bin 500 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı.

Emeklilere verilen ikramiyeler merak konusu olmaya devam ederken bu ödemenin bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL olarak Cumhuriyet Bayramı'nda da verileceği iddia edildi. Söz konusu iddialar üzerine milyonlarca emekli de ''Emekliye Cumhuriyet Bayramı'nda ikramiye verilecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

EMEKLİYE CUMHURİYET BAYRAMI'NDA İKRAMİYE İDDİASI

Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılmasıyla birlikte emekliler de kendileri için yapılacak iyileştirme kararlarını beklemeye başladı. Emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme beklenirken kulislerde önemli bir iddia konuşulmaya başlandı. Emekliye yapılacak zammın yanında bir defaya mahsus olmak üzere 'Cumhuriyet İkramiyesi' verilmesinin gündemde olduğu iddia edildi. Söz konusu iddialar da emeklide heyecan yarattı. Memur ve memur emeklisine verilecek maaş zamları açıklanırken bu oranlar 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5 zam olarak açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-09-02-100402.png

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zam açıklamasının ardından gözler emekli maaş ve emekli promosyonlarına çevrildi. Emekli maaşları ile yapılacak düzenleme merakla beklenirken emeklilere ekim ayında bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL'lik bir ödeme yapılacağı iddia edildi.

EMEKLİYE CUMHURİYET İKRAMİYESİ Mİ VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları sonrası milyonlarca emekli TBMM'nin açılacağı tarihte yapılacak maaş iyileştirmesini beklemeye başladı. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağı, emekliye enflasyon oranı üzerinde artış yapılacağı, refah payı verileceği iddiaları gündemdeyken yeni bir iddia daha gündeme geldi. Emekliye ekim ayında Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile 'Cumhuriyet İkramiyesi' verileceği öne sürüldü. Emekli maaşlarına temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik artışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının iyileştirilmesi talimatı vermişti. Ekim ayında beklenen emekli maaşı iyileştirmesiyle ilgili kulislerde bir kereye mahsus 5 bin liralık 'Cumhuriyet İkramiyesi' verilebileceği iddia edilirken bu iddianın henüz bir kesinliği bulunmuyor. Konuyla ilgili açıklamanın yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER