Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı! Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildi

3 günlük milli yas ilan edilmesi kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yürürlüğe girdi. Karara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı! Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla 3 günlük milli yas ilan edildi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hamas-İsrail geriliminin tırmanması ve sivillere yönelik saldırıların dozu artarken binlerce Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de hastaneye yönelik yapılan saldırı da 471 sivil yaşamını yitirirken dünyadan 'Soykırım' sesleri yükseldi. Türkiye, İsrail'e tepki gösteren ülkeler arasında yer alırken 3 günlük milli yas ilan edilmesi kararı çıktı.

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YAŞADIĞI BÜYÜK ACILARI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yürürlüğe giren 3 günlük milli yas kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük milli yas ilan edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-10-19-084427.png

MİLLİ YAS, 21 EKİM CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yürürlüğe giren kararda, ''İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla üç gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.

ekran-goruntusu-2023-10-19-084433.png

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' ifadelerine yer verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER