Cumhurbaşkanına sunulacak asgari ücret rakamı ne kadar?

Asgari ücrete gelecek olan zam sadece çalışanları değil, işverenleri de yakından ilgilendiriyor. Asgari ücrette nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veriliyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanına sunulacak asgari ücret rakamın ne kadar olacağı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanına sunulacak asgari ücret rakamı ne kadar?

Milyonlarca işçi ve işveren artık yılın son zamanlarına yaklaşılması ile asgari ücrete ne kadar zam geleceğini ve hangi rakamların konuşulacağını merak etmeye başladı. Peki, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hangi rakam götürülecek?

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 37 ZAM GELEBİLİR

Konu ile ilgili T24’ün aktarmış olduğu haberin detaylarına göre asgari ücret 2025 yılı içerisinde yüzde 36-37 oranında zamlanabilir. Bu da mevcut 17 bin 2 TL olan asgari ücretin 23 bin TL civarına çıkması anlamına geliyor.

Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre iktidar kulislerinde asgari ücrete en fazla yüzde 37 civarında artış yapılacağı konuşuluyor. 2023 yılının sonunda açıklanan 17 bin 2 TL’lik asgari ücret yıl sonuna doğru enflasyon oranı ve ekonomik veriler ışığında yeniden değerlendirilecek.

6 BİN TL ARTIŞ

Hesaplamalara göre asgari ücret ortalama olarak 6 bin TL seviyesinde artabilir. Ancak bu rakam kamuoyunda ciddi bir tepkiye de sebep olabilir. Konu ile ilgili değerlendirme yapan uzmanlar asgari ücretlerin enflasyon ve yaşam giderleri karşısında hızla eridiğini ve çalışanların alım gücünün önemli ölçüde düştüğünü söylüyor.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret her yılın son ayında düzenlenen toplantılar neticesinde belli oluyor. Asgari Ücret Tepkit Komisyonunun yapacağı toplantılar sonrasında 31 Aralık’tan önce 2025 yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER