Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan enflasyon açıklaması! Önümüzdeki aylarda düşüşleri göreceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son dönemin en popüler konuları arasında yer alan enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan enflasyon açıklaması! Önümüzdeki aylarda düşüşleri göreceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun düzenlediği Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye’nin finans piyasaların gelişimini ve ekonomik istikrarı destekleyecek politikaları ve tedbirleri ele aldıklarını söyledi.

Enflasyonla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Orta Vadeli Program'ın tamamlayıcısı niteliğinde 12. Kalkınma Planımızı ve hükümet programımızı da önümüzdeki günlerde milletimizin takdirine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacağız.'' dedi.

''SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ''

Ekonomiye dair bir tablo değerlendirmesi yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Önümüzdeki 3 yıla baktığımız zaman dünya ekonomisinin yüzde 3 civarında büyümesini bekliyoruz. Yani ortalamanın altında 3,6 ortalamasının altında büyüyecek. Türkiye ekonomisi ne kadar büyüyecek? Orta Vadeli Programda biz 4,5 olarak bunu tayin ettik. Yine dünya ortalamasının bir buçuk puan üzerinde. Belki bizim geçmiş ortalamamızın bir miktar altında. Ama dünya ortalamasının yine üstünde bir büyüme performansıyla devam edeceğiz.'' dedi. Enflasyonun sıkıntı yarattığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Enflasyon kaynaklı gıdada kira ve kira seviyelerinde hayat pahalılığını oluştuğunu, aksaklıkları, esnafımızın finansmana erişim başta olmak üzere talep ve beklentilerinin farkındayız. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Deprem diğer sorunlar ama her türlü imkanımızı esnafımızın lehine kullanmakta da hiçbir tereddüt etmedik, etmeyiz” ifadelerini kullandı.

''Enflasyon sadece ekonomik bir mesele değil, sosyal adalet, sosyal refah bakımından da çok önemli.'' diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Enflasyonun düştüğü bir ortamda sosyal refahı artırıcı tedbirlere devam edeceğiz. Vergi düzeninden eğitime yaptığımız yatırımlar, başka bir takım politikalarla da birlikte sosyal refahı, sosyal adaleti arttırıcı yine politikalar dördüncü eksenimizi oluşturuyor. Bütün bunları inşallah hep birlikte sizlerle birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

aw041629-02.jpg

''GEÇİCİ BİR YÜKSELİŞLER BİR SÜRE SONRA BU YERİNİ DÜŞÜŞE BIRAKACAK''

Vatandaşın belini büken enflasyon sürecine değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Geçici bir yükselişler bir süre sonra bu yerini düşüşe bırakacak. Önce aylık düşüşleri göreceğiz, daha sonra da yıllık düşüşleri göreceğiz. Aylık düşüşler daha erken başlayacak. Bu yılın işte önümüzdeki aylarda ve gelecek yılın başlarında bu aylık düşüşleri göreceğiz. Temmuz, ağustostaki yüksek artışlardan sonra aslında aylık olarak düşüşler başlayacak. Yıllık bazda enflasyondaki önemli düşüşler ise 2024 yılının ortalarından itibaren başlamış olacak ve bu bizi 2026'da inşallah tek haneli rakamlara götürecek. Bu yönde bütün hazırlıklarımızı, politikalarımızı ortaya koymuş durumdayız” dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER