Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yüzde 25 kira artış sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yılmaz'ın söyledikleri ev sahibi ve kiracılar tarafından yakından takip edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yüzde 25 kira artış sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme dair değerlendirmelerde bulunmak üzere bir televizyon kanalına konuk oldu. Enflasyon ve kira artış sınırına dair bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonla mücadeleye öncelik verdiklerini belirterek para, maliye politikaları ve yapısal reformları içeren güçlü bir programı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Enflasyonda hedeflenen rakama ilişkin bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yıllık bazdaki belirgin düşüşün haziran - temmuz aylarında görüleceğini, gıda ve hizmet grubundaki enflasyon üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

‘’2024'ÜN İKİNCİ YARISINDA BELİRGİN ETKİLER GÖRECEĞİZ''

Enflasyonun düşüşü için haziran ve temmuz ayına sinyal veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "2024'ün ikinci yarısında belirgin etkileri göreceğiz. 2025'te çok daha düşük seviyeler olacak. 2026'da ise tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız ve bu konuda kararlıyız." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal refah açısından konut konusunun çok önemli olduğunu, afet riskini dikkate alarak büyük bir kentsel dönüşüm programını ilan ettiklerini hatırlattığı açıklamasında "Önümüzdeki dönemlerde gerek merkezi idare gerek yerel yönetimler olarak daha fazla sosyal konut üretme konusunda politikalarımızı göreceksiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yüzde 25 kira artış sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu!

Kiralarda yüzde 25 zam sınırına dair de bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının, enflasyonist dönemde kiracıları korumak, gözetmek için alınan bir karar olduğunu anımsattı. Bu çerçevede bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Asıl olan tabii enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak. Dolayısıyla enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürdüğünüz zaman buna ihtiyaç kalmayacak zaten. Ama bu konudaki karar henüz alınmış değil.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yüzde 25 kira artış sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu! - Resim : 2

Açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var. Temmuza kadar süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacaktır. Artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir." değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu açıklamanın ardından kira artış sınırının ne zaman kaldırılacağına dair de sorgulamalar başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER