Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyonun tek rakama düşeceği yılı açıkladı

Türkiye'nin yaşadığı en büyük sıkıntılar arasında gösterilen yüksek enflasyon konusu hakkında hükümet yetkililerinden umut verici ifadeler geliyor. Son olarak Cevdet Yılmaz ilerleyen yıllara dair enflasyon tahminlerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyonun tek haneye düşeceği yılı açıkladı

Vatandaşların günlük hayatta düzelmesini en çok istediği konularda yüksek enflasyon ilk sıralarda geliyor. Alım gücünün çok azaldığı ifade eden vatandaşlar artan zamlardan dolayı gelirlerinin ihtiyaçlarını karşılamadığını söylüyor.

ENFLASYON 2026'DA TEK HANEDE

Son olarak yüzde 68 oranı olarak açıklanan enflasyon ile ilgili hükümet kanadından ise bu rakamın artık aşağıya doğru ineceği ifade ediliyor. Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 44 olarak belirtilirken Bakan ve üst düzey yetkililer ise enflasyonun yakın zamanda yeniden tek haneye düşeceğini aktarıyor.

Konuya dair bir açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz enflasyonun tek haneye düşmesi için 2026 yılını işaret etti. Katıldığı bir televizyon programında gelecek yıl ve sonraki yıl tahminlerinde bulunan Yılmaz “Vatandaş şu anda enflasyonu birinci öncelikli konu olarak görüyorsa bu hükümetin de birinci öncelikli konusudur. Gelecek yıl yüzde 20'nin altını hedefliyoruz, 2026'da ise tek haneli rakamlara yeniden dönecek ülkemiz. Bunun planını programını yapmış durumdayız” dedi.

FAHİŞ FİYAT TEDBİRLERİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın değindiği bir diğer önemli konu fahiş fiyat oldu. Yapılan orantısız zamlar ile haksız kazanç sağlamak isteyenlerin önüne geçeceklerini ifade eden Yılmaz gerekli tedbirlerin alınmaya devam edeceğini aktardı.

SONRAKİ HABER