Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! Vergi reformu yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi reformuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir süredir beklenen reforma ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları merak edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! Vergi reformu yapılacak mı?

Türkiye'de vergi yükünün artması vatandaşların canını sıkarken yeni bir düzenleme beklendiği kaydedildi. Vergi reformu ile ilgili merak edilenler artarken ''Türkiye'de vergi reformu yapılacak mı, ne zaman?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, merak edilen vergi reformu ile ilgili olarak önemli bir açıklamaya yer verdi.

Ülkemizde vatandaşların vergi reformu yapılması konusunda ortak görüş birliğinde olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, önemli bir değerlendirmede bulundu.

TÜRKİYE'DE VERGİ REFORMU OLACAK MI?

Vergi reformu isteyen vatandaşların isteklerine kulak verdiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dolaylı vergilerin payı çok yüksek. Doğrudan vergiler nispeten düşük. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde oransal olarak doğrudan vergilerin payının artmasının gerektiğine, sosyal adalet açısından artması gerektiğine inanıyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

HERKESTEN VERGİ ALMANIN DOĞRU OLMADIĞINI BELİRTTİ

Vergi reformu kapsamında önemli bir değerlendirmede daha bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Gelir düzeyi ne olursa olsun herkesten aynı vergiyi almak değil. Düşük gelirli kesimlere daha az sorumluluk yüklenmesi anlamına geliyor. Dolaylı vergide bu ayrımı yapamıyorsunuz” dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-101214.png

Bir televizyon kanalına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, emeklilerle ilgili maaş iyileştirmesi konusunda da “Alternatiflere bakılıyor” ifadesini kullandı. Söz konusu kararların 1 Ekim tarihinde açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir karara bağlanarak kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER