Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Savunma Sanayii Fonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz son günlerde gündem olan ve vatandaşların tepkisini çeken Savunma Sanayii Fonu ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Eleştirilerin bir kısmına kendisinin de katıldığını ifade eden Yılmaz, eleştiriler doğrultusunda paketin yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Savunma Sanayii Fonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün TBMM’deki 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi sonrasında basın mensupları ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, Savunma Sanayii Fonu eleştirilerinin bir kısmına kendisinin de katıldığını söyledi.

Savunma sanayii projeleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, bu alanda pek çok proje olduğunu ifade etti. Geçen yıl 5,5 milyar dolar ihracat yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu sene tahminlerinin 6,6 milyar dolar olduğunu söyledi.

“BİR KISMINA BEN DE KATILIYORUM”

Savunma Sanayii Fonu’nu desteklemeye, güçlendirmeye dönük bir çalışma yapıldığını hatırlatan Yılmaz, “Bu süreçte birçok tartışma oldu. Eleştirilerin bir kısmına ben de katılıyorum. Toplumsal duyarlılıklar, eleştiriler haklı eleştirilerdir. Bunlara saygı duyuyoruz. Zaten Meclis bunun için var, teklif gelir tartışmalar olur. Oylama olur, gerekirse teklifi geri çekersiniz ya da dönüştürürsünüz. Bu bir zaaf olarak görülmemeli bence. Toplumsal olarak ciddi eleştiriler konuldu ortaya. Etki değerlendirmeleri biraz hızlı yapılmıştı. Bu paket Mecliste tartışılsın diye getirildi. Cumhur İttifakı olarak şöyle bir karar verildi; bu paket savunma sanayi kaynakları ile ilgili tekrar bütçe sonrasında bir araya geleceğiz, ayrıntılı bir şekilde tartışmalarını yapacağız. Kalem kalem tekrar bakılacak. Haklı eleştiriler dikkate alınarak paket gözden geçirilecek” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde kredi kartı limitinin 100 bin TL ve üzerinde olması halinde yıllık olarak 750 TL Savunma Sanayii Fonu ödemesi alınacağı açıklanmıştı. Ancak pek çok kesimden gelen tepkiler sonrasında bu kararının ertelendiği duyurulmuştu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER