Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon için Temmuz ve Ağustos sözleri

Türkiye son dönemde geçmişteki enflasyon sıkıntılarına benzer sıkıntılar yaşamaya başladı. Pandemi dönemi ile birlikte hızlı bir çöküşe geçen Türk ekonomisini kurtarma çabaları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon için Temmuz ve Ağustos sözleri

Konu ile ilgili olarak hükümet kanadından bir çok adım ve açıklama geliyor. Enflasyonun yüzde 70'in üzerine çıkması insanlarda büyük bir tepkiye neden olurken hükümet yetkilileri bu rakamın hızlıca gerileyeceğine dair söylemlerini sürdürüyor.

Enflasyon konusu ile ilgili bir açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz içinde bulunduğumuz ay ve sonrasındaki dönemde rakamın düşeceğini öne sürdü.

"GÖRECEKSİNİZ.."

Yılmaz açıklamasında "Temmuz ve ağustos ayları geldiğinde göreceksiniz çok daha hızlı yıllık enflasyon gerileyecek. Temmuzda 60'lar civarına Ağustos'ta ise 50'ler civarına gerileyen bir enflasyon göreceksiniz" ifadelerini kurdu.

Enflasyonun gerileme süreci olarak tanımlanan dezenflasyon döneminde olduğumuzu vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz bu süreci 3 aşamaya böldüklerini söyledi. Cevdet Yılmaz 2. aşama olarak tanımladıkları enflasyonun gerilemesi döneminde olduklarını ve son aşamanın fiyat istikrarı olacağını dile getirdi.

HALKTAN GELEN YANSIMA DAHA FARKLI

Halk ve iş dünyasında ise bu açıklamalar daha farklı şekilde karşılık buluyor. Özellikle son zamlarda kendilerine bir düzenleme yapılmayan asgari ücret ve maaşını asgari ücret zammına göre alanlar geçinemediklerini ifade etmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER