Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Bugün Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Enflasyon hakkında sık sık açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Bingöl Turizm Çalıştayı”nda iş insanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yaptığı açıklamalarda enflasyonun düşeceği tarih hakkında da konuştu.

GELECEK YIL BUNUN SIKINTILARINI YAŞAYACAĞIZ!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremden yaklaşık olarak 14 milyar insanın etkilendiğini ifade eden Yılmaz, "Bu yıl sadece bütçemizden 762 milyar lira deprem bölgesi için kaynak ayrılmış durumda. Gelecek sene 1 trilyon 28 milyar lira bütçemize para koyduk deprem bölgesi için. Bu yıl ve gelecek yıl bunun sıkıntılarını yaşayacağız." dedi.

Bu süreç hakkında yaptığı açıklamalar ile birlikte daha önce de enflasyon hakkında yaptığı açıklamalar gündem oldu. Yükselen enflasyon rakamları haricinde sıkıntılı sürecin ne zaman son bulacağı konusunda merak edilenler için tarih vermişti.

ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ TARİH!

Konuya ilişkin Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda "Geçtiğimiz ay yüzde 3’ün biraz üzerinde çıktı enflasyon, daha önceki dönemlerde daha yüksekti. Aylık bazda bir düşüş başlamış durumda. Yıllık bazda ise gelecek yıl ortalarından itibaren düşüşleri de göreceğiz. 2026 yılında tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Bunun planını, programını, politikalarını yapmış durumdayız. Adım adım bunu da hayata geçiriyoruz. Niçin bir anda olamıyor diyebilirsiniz belki. Çünkü birçok denge var değerli kardeşlerim. Bir taraftan enflasyonla mücadele edeceksiniz. Diğer taraftan belli oranda bir büyümeyi, istihdam artışını devam ettirmemiz gerekiyor. Diğer taraftan da enflasyon karşısında sıkıntıya düşen kesimleri koruyucu birtakım tedbirler, birtakım politikalar uygulanmamız lazım. Dolayısıyla bütün dengelerimizi gözeterek, kademeli ama kararlı bir şekilde enflasyonu aşağıya düşürüyoruz, düşüreceğiz” şeklinde bilgilendirme yapıldı.

SONRAKİ HABER