Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Gelecek dönem için hedeflerden bahseden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon hedeflerinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Bugün AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli konulara değindi.

Öncelikle Gazze'de devam eden savaşa ilişkin, "Gazze'de 30 gündür insanlık suçu işleniyor, savaş suçları işleniyor. Bizim izlemeye bile tahammül edemediğimiz bu görüntüleri Gazze'deki insanlar gün gün yaşıyorlar. Bu yaşananlara rağmen, ateşkes çağrısı dahi yapamayan ülkeler, yönetimler var. Bu ayıp onlara yeter. Böyle siyaset olmaz olsun gerçekten. Türkiye olarak dün olduğu gibi bugün de Filistin, haklı Filistin davasının yanındadır, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır." şeklinde konuştu.

Yapılan bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon hakkında da gelecek dönem için önemli mesajlar verildi.

AYLIK BAZDA DÜŞÜŞLER BAŞLADI!

Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda enflasyon rakamları ile ilgili "Para politikalarımızla, maliye politikalarımızla, yapısal reformlar ile enflasyonu da inşallah yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Yaptığımız mücadelenin aylık bazda sonuçlarını görmeye başladık. Aylık bazda düşüş eğilimi başlamış durumda." şeklinde açıklamalar yapılarak düşüşlerin yaşandığı ifade edildi.

GELECEK YILDAN İTİBAREN BAŞLAYACAK!

Enflasyon rakamlarının önümüzdeki dönemden bu yana düşmeye başlayacağını açıklayan Yılmaz, "Yıllık bazda da 2024'ün ortalarından itibaren hep birlikte bunu göreceğiz. 2026 yılında tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız. Bütün dengelerimizi gözeterek kademeli ama kararlı bir şekilde enflasyonu aşağı düşürüyoruz, düşüreceğiz." ifadeleri ile tek haneli rakamlar için 2026 yılını işaret etti.

SONRAKİ HABER