Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de! Üniversite öğrencilerine cep telefonu bilgisayar ve internet desteği verilecek

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de! Üniversite öğrencilerine cep telefonu bilgisayar ve internet desteği verilecek

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak gençlere sunulan vergisiz teknolojik cihaz alımı ile ilgili olarak gelişme yaşandı. Seçim vaadi olarak sunulan vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımı ile ilgili olarak beklenen karar alındı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısında çalışmalarda sona gelindiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." demişti. Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de 25 Ekim 2023 tarihli sayıda yayımlandı.

ekran-goruntusu-2023-10-25-084701.png

YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE TEKNOLOJİK CİHAZ VE İNTERNET DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak açıklanan vergisiz telefon ve bilgisayar alımları hakkında detaylar belli oldu. 25 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile vergisiz telefon ve bilgisayar için başvuru tarihi ve şartları belirlendi. Bu kapsamda;

  • Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.
  • Üniversite öğrencilerinin yararlanabilecekleri telefon ve bilgisayar modelleri için fiyat sınırlaması getirildi. Buna göre fiyat aralığı da 9 bin 500 TL olarak belirlendi.
  • Kampanya kapsamında edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılabilecek.

ekran-goruntusu-2023-10-25-084706.png

  • Cihazların 2 yıl içinde satılması veya başka bir kullanıcı tarafından kullanıldığının tespit edilmesi halinde; destek ödemesinin yapıldığı tarihten itibaren belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alınacak.
  • Ayrıca öğrencilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık en fazla 10 GB ücretsiz internet desteği verilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER