Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisi ile yüksek model Iphone yarı fiyatına düşüyor! Yok satacak

Ülkemizde belirli şartlara bağlı olarak ÖTV'den muaf tutulan bireyler bulunuyor. ÖTV muafiyeti ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir seçim vaadi gelmişti. ÖTV'yi sıfırlayacağını açıklayan Erdoğan'ın ardından konuyla ilgili detaylar merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisi ile yüksek model Iphone yarı fiyatına düşüyor! Yok satacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisi ile yüksek model Iphone yarı fiyatına düşüyor! Yok satacak - Türkiye'de artan kur nedeniyle teknolojik aletlerde fiyat artışları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü giren harç ve vergi tutarlarındaki artışın ardından yeni zamlar art arda geldi. Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yeni zamlar alırken bu karar her kalemi etkiledi. Artan maliyetler, döviz kurundaki yükseliş ve alınan zam kararları cep telefonu alımını da hayli zorlaştırdı.

Üst model cep telefonu almak isteyenler için teknoloji devi Apple'ın IPhone modellerinde fiyatlar 90 bin lira bandına tırmanırken vatandaşlar da Iphone modellerine ulaşmak da zorlaştı. Cep telefonundan vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti alınırken buna ek olarak yüzde 1 de Kültür Bakanlığı payı alınıyor. Bu oran dışında cep telefonu fiyatının toplamının yüzde 50'si oranında ÖTV alınıyor. Bunun da üzerine yüzde 18 de KDV alınıyor. Bir cep telefonu üzerinden 4 ayrı vergi alınırken gençler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir seçim vaadi gelmişti. Bu vaat cep telefonu fiyatlarının artması ile yeniden gündem oldu.

CUMHURBAŞKANI'NDAN ÖTV VAADİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs 2023 tarihinde yapılann Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşmuştu. Toplantıda seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç seçmeler için bir müjdeye yer vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaatlerini sıraladığı toplantıda "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız." dedi.iphone-13.jpg Erdoğan'ın vaadinin ardından Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine gençlerin de araştırmaları başladı. ÖTV'siz cep telefonu fiyatları yarı yarıya düşerken Apple'ın Iphone modeli son dönemin en rağbet gören akıllı cep telefonları arasında yer alırken ÖTV'siz fiyatı ile gündem oldu.

ÖTV'SİZ IPHONE 13 FİYATI YARIYA DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaadinin ardından Apple Iphone 13 mini modelinde başlangıç fiyatı 36 bin 609 lira olarak açıklanırken bu fiyata yüzde 50 oranında ÖTV'de dahil ediliyor. Erdoğan'ın ÖTV'siz cep telefonu satışı hakkında vaadinin gerçekleşmesi durumunda ise 36 bin 609 lira üzerinden yüzde 50 oranında silinecek olan ÖTV ile bu fiyat 18 bin 304 liraya düşecek.

iphone-13-m.jpg

Erdoğan'ın seçim vaadinin ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmezken resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER