Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı! Şu anda yavaşlama başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pek çok konu başlığını değerlendirirken enflasyonla ilgili de önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı! Şu anda yavaşlama başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin davetine icabet ederek Doha’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle söyleşi yaptı.

Katar ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”2014 yılında kurduğumuz Yüksek Stratejik Komitemizin dokuzuncu toplantısını başarıyla tamamladık.'' dedi.Ziyaretin ikinci gününde dönem Başkanı Katar'ın onur konuğu olarak Körfez İşbirliği Konseyi 44. Zirvesi'ne katılarak hitapta bulunduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’la ticaretin ve yatırımların daha da artırılması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. Bunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili de bir takım değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde fırsatçılıkla mücadele, fahiş fiyat artışlarıyla mücadele noktasında denetim ve cezai uygulamaların yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili olarak ”Bunu yaparken de ilgili kurumlarımız enflasyonla mücadele programına uygun biçimde koordineli çalışıyor. Bir yandan da arz, talep, stok, ihracat, ithalat verileri hemen hemen her gün kontrol ediliyor. Piyasada yokluk oluşmaması, buna bağlı olarak da fahiş fiyat artışları oluşmaması noktasında ciddi tedbirler aldık ve 6 aydan bu yana piyasada hiçbir mal sıkıntısı yaşanmadı.''dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı! Şu anda yavaşlama başladı - Resim : 2

Fahiş fiyat artışı yaptıkları tespit edilen sektörlerin üzerine bakanlıkların hızlı ve organize bir şekilde gittiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gayrimenkulde, otomotivde ciddi fiyat düşüşleri oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle fiyat indirim kampanyası çağrımız da etkili oldu.100 bine yakın işletme bu noktada katılım gösterdi. Esasında biz enflasyonu dizginleyerek, beklentileri yöneterek, kalıcı bir şekilde dezenflasyon sürecini başlatmış durumdayız.Bazı ürünler bazında farklı mecralarda farklı fiyatlar olabiliyor. Bunu tamamen kontrol etmek, yönetmek, idari kararlarda pek olası değil. Onun yerine bizim için önemli olan genel anlamda ekonominin tamamına hakim fiyat seviyesindeki artışların yavaşlamasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı! Şu anda yavaşlama başladı - Resim : 3

Şu anda yavaşlama başladı. Bu bir trende dönüştü. Önümüzdeki aylarda bu çok net bir şekilde ortaya çıkacak.Baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyon yüksek kalacak. Bir de para politikası gecikmeli çalışıyor. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde yıllık enflasyon düşecek” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında enflasyon mesajı dikkati çekerken fiyat düşüşlerinin yaşandığı sektörleri paylaşması da gündemin önemli konu başlıkları arasında yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER